Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Παραγωγική αναδιοργάνωση στη Βουλγαρία

Στην αναδιοργάνωση του παραγωγικού της ιστού στη Βουλγαρία προχωρά σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου η Vivartia. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ελληνική εταιρία σκοπεύει να κλείσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην πόλη Elin Pelin, καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς από τη μονάδα που διαθέτει στον δήμο Kazichene της Σόφιας.

Vivartia: Παραγωγική αναδιοργάνωση στη Βουλγαρία
Στην αναδιοργάνωση του παραγωγικού της ιστού στη Βουλγαρία προχωρά σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου η Vivartia.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ελληνική εταιρία σκοπεύει να κλείσει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις που διαθέτει στην πόλη Elin Pelin, καλύπτοντας τις ανάγκες της αγοράς από τη μονάδα που διαθέτει στον δήμο Kazichene της Σόφιας.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν επίσης ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν σε γειτονική χώρα. Παράλληλα σημειώνουν πως από το περασμένο καλοκαίρι στο εργοστάσιο στην Elin Pelin έχει σταματήσει η παραγωγή σε κάποια από τα προϊόντα που παράγει η εταιρία στη συγκεκριμένη μονάδα, ενώ μερικά θα παράγονται πλέον στις μονάδες που διαθέτει στη Ρουμανία και στην Ελλάδα.

Tο εργοστάσιο στο Kazichene, στο οποίο υλοποιήθηκε επένδυση 15 εκατ. ευρώ για μία νέα γραμμή παραγωγής, θα παράγονται κρουασάν και ένας τύπος bake rolls.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Vivartia διαθέτει τρεις παραγωγικές μονάδες (Μπάρμπα-Στάθης, UMC και Cream Line), ενώ πρωταρχικός στόχος της είναι η εκμετάλλευση των συνεργιών.

Σημειώνεται ότι ο κλάδος αρτοποιίας και ζαχαρωδών προϊόντων πέτυχε πέρυσι στη Βουλγαρία αύξηση των πωλήσεων δικτύου κατά 13,3% και των ενοποιημένων κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 20,1%.

Επί πλέον, το λανσάρισμα του ”7Days MAX” είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συγκεκριμένης αγοράς κατά 24% (σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen).

Παράλληλα, το μερίδιο του κλάδου ανήλθε στο 79%, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v