Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Σχέδια για συνεργίες και εκμετάλλευση ακινήτων

Τι δήλωσαν κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ.κ. Παυλάκης και Κουρής. Προσπάθεια ανάκαμψης μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον.

Μουζάκης: Σχέδια για συνεργίες και εκμετάλλευση ακινήτων

«Τα φετινά αποτελέσματα δείχνουν μέχρι σήμερα σχετικά καλύτερα από τα αντίστοιχα περσινά, ωστόσο παρατηρούνται διαφοροποιήσεις από μήνα σε μήνα. Αυτό που πρέπει να δούμε τώρα είναι το κατά πόσο θα επηρεαστούμε από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Μουζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Στέφανος Κουρής.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κουρή, εντείνονται οι προσπάθειες για περικοπές δαπανών, για αύξηση των πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, για εκμετάλλευση συνεργιών και για αξιοποίηση μη λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων (ο Όμιλος διαθέτει μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία), αλλά πολιτική της εταιρείας είναι να προβαίνει σε ανακοινώσεις μόνο όταν υπάρχουν οριστικές εξελίξεις.

Προσπαθούμε να δράσουμε σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με τις χώρες χαμηλού κόστους (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν) να διευρύνουν μερίδια αγοράς και την παγκόσμια κρίση να μειώνει την κατανάλωση, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της εταιρίας κ. Εμμανουήλ Παυλάκη. Ειδικότερα, ο κ. Παυλάκης αναφέρθηκε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται:

α) Από την αδυναμία των τραπεζών να προσφέρουν ρευστότητα στην οικονομία.
β) Από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που ολοένα και αυξάνονται.
γ) Από την επιβολή και διατήρηση των capital controls.
δ) Από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, ιδιαίτερα στην εγχώρια αγορά.
ε) Από το κλείσιμο επιχειρήσεων-πελατών μας, ή τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός Ελλάδας.

«Προσπαθούμε πολύ και έχουμε καταφέρει να αντέξουμε. Επιδιώκουμε ένα μέλλον αντάξιο της ένδοξης ιστορίας του Ομίλου», κατέληξε ο κ. Παυλάκης.

Πάντως, κατά την περσινή χρήση, ο Όμιλος μείωσε το ύψος των ζημιών του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v