Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Το σχέδιο συγχώνευσης με HOL-Τeledome

Με απορρόφηση των Hellas On Line και Teledome από τη Unibrain θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των τριών εταιριών, όπως αποφάσισαν τα διοικητικά τους συμβούλια σε συνεδρίαση στις 25 Οκτωβρίου.

Unibrain: Το σχέδιο συγχώνευσης με HOL-Τeledome
Με απορρόφηση των Hellas On Line και Teledome από τη Unibrain θα πραγματοποιηθεί η συγχώνευση των τριών εταιριών, όπως αποφάσισαν τα διοικητικά τους συμβούλια σε συνεδρίαση στις 25 Οκτωβρίου.

Η συγχώνευση αυτή κρίνεται σκόπιμη και συμφέρουσα επειδή αποσκοπεί στη δημιουργία ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου στο χώρο της παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας και internet, ο οποίος θα είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και θα έχει στόχο την κατάληψη σημαντικής θέσης στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο της χώρας, τόσο από πλευράς μεριδίου αγοράς, όσο και από πλευράς τεχνολογίας και εύρους προσφερομένων υπηρεσιών. Είναι δε και προς το συμφέρον των μετόχων της συμβαλλομένων Εταιρειών διότι θα έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μικρότερου κόστους λειτουργίας και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Unibrain, μετά την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως θα ανέρχεται στο ποσό των 83.725.000,20 ευρώ, διαιρούμενο σε 70.953.390 νέες κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 1,18 ευρώ.

Η Unibrain θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου με την έκδοση 70.953.390 νέων κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, νέας ονομαστικής αξίας 1,18 ευρώ.

Από αυτέα αναλογούν, στους μεν μετόχους της Unibrain 8.020.818 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές, στους δε μετόχους της Hellas On Line θα αντιστοιχούν 55.528.740 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές και στους μετόχους της Teledome 7.403.832 κοινές ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου μετοχές.

Με βάση την ανωτέρω σχέση αξιών των συγχωνευομένων εταιριών, η σχέση ανταλλαγής των Νέων Μετοχών με τις προ της συγχωνεύσεως μετοχές των εταιριών, η οποία προκρίνεται ως δίκαιη και λογική, είναι η ακόλουθη:

Σχέση Ανταλλαγής Μετοχών Unibrain: Κάθε μία (1) από τις Παλαιές Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας σαράντα λεπτών του ευρώ (0,40) εκάστης) θα αντιστοιχεί σε 0,6855400 Νέες Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών του ευρώ (1,18) εκάστης).

Σχέση Ανταλλαγής Μετοχών Απορροφουμένων Εταιρειών: Κάθε μία (1) από τις Παλαιές Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (1) εκάστης των Μετόχων της HELLAS ON LINE θα αντιστοιχούν σε 0,732569129287599 Νέες Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών του ευρώ (1,18) εκάστης) και Κάθε μία (1) από τις Παλαιές Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας πενήντα λεπτών του ευρώ ( 0,50) εκάστης) των Μετόχων της TELEDOME θα αντιστοιχούν σε 1,1408061633282 Νέες Κοινές Ονομαστικές με δικαίωμα ψήφου Μετοχές (ονομαστικής αξίας ενός ευρώ και δεκαοκτώ λεπτών του ευρώ (1,18 εκάστης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v