Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Συγχώνευση της Postbank με την DZI

Οι τράπεζες Postbank και DZI συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας έναν εκ των ηγετικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών της Βουλγαρίας. Με τη νομική επικύρωση της νέας εταιρίας την 1η Νοεμβρίου 2007, οι δύο τράπεζες ολοκλήρωσαν τη νομική συγχώνευσή τους και διατηρούν το λογότυπο Postbank.

Eurobank: Συγχώνευση της Postbank με την DZI
Οι τράπεζες Postbank και DZI συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας έναν εκ των ηγετικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών της Βουλγαρίας. Με τη νομική επικύρωση της νέας εταιρίας την 1η Νοεμβρίου 2007, οι δύο τράπεζες ολοκλήρωσαν τη νομική συγχώνευσή τους και διατηρούν το λογότυπο Postbank, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurobank.

Η νομική ονομασία της νέας τράπεζας είναι Eurobank EFG Bulgaria AD. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα σε ειδική συνέντευξη Τύπου στη Σόφια.

Η νέα τράπεζα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων και σημείων πώλησης που καλύπτει όλη τη χώρα και προσφέρει ευρύτατη γκάμα τραπεζικών προϊόντων για την εξυπηρέτηση των πελατών της, καθώς και την υποστήριξη του διεθνούς τραπεζικού ομίλου Eurobank EFG.

”Στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης o όμιλος Eurobank EFG συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τράπεζες με ηγετική παρουσία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται: στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Από το 2006 ο όμιλος Eurobank EFG δραστηριοποιείται και στην Πολωνία, την Τουρκία, την Ουκρανία και την Κύπρο.

Στόχος του είναι να αποτελέσει η τράπεζα πρώτη προτίμηση των πολιτών στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης προς τους μετόχους, τους υπαλλήλους της και την κοινωνία”, τόνισε ο κ. Giorgio Pradelli, γενικός διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου Eurobank EFG.

H Postbank διαθέτει πλέον το τρίτο σε μέγεθος δίκτυο καταστημάτων στην τραπεζική αγορά της Βουλγαρίας. Το μερίδιο αγοράς της τράπεζας μετά τη συγχώνευση είναι περίπου 10%, με περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους να εξυπηρετούν πάνω από 1.000.000 πελάτες μέσω 264 καταστημάτων και σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα. Τον Σεπτέμβριο 2007 τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα στη Βουλγαρία δείχνουν αύξηση κατά 60%, σε ετήσια βάση, του δανειακού χαρτοφυλακίου, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 2,1 δισ. ευρώ.

Στον τομέα των στεγαστικών δανείων η Postbank κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά, με μερίδιο 16%, και στον τομέα της καταναλωτικής πίστης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με μερίδιο αγοράς 12%. Οι καταθέσεις ιδιωτών έφτασαν το 1,5 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 30%.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Postbank καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά πιστωτικών καρτών της Βουλγαρίας.

”Η Postbank είναι μια Universal Bank που καλύπτει όλους τους τομείς χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Εξυπηρετεί και συμβουλεύει τους πελάτες της στη λήψη σωστών χρηματοοικονομικών αποφάσεων. Με τη συγχώνευση αυτή δημιουργήσαμε έναν ισχυρότερο ευρωπαϊκό τραπεζικό οργανισμό. Το διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με συνέπεια και αποτελεσματικότητα σε όλη τη χώρα και θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες. Πιστεύω ότι η τράπεζά μας θα αποτελέσει την τράπεζα πρώτης επιλογής για τους πολίτες και στη Βουλγαρία.

Η ισχυροποιημένη Postbank διαθέτει εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη, το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου Eurobank EFG, εξελιγμένα προϊόντα, κεφαλαιακή επάρκεια που επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη και σύγχρονη τεχνολογική υποδομή” επισήμανε ο κ. Αντώνιος Χασιώτης, διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank EFG Bulgaria.

Τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank EFG Bulgaria A.D. είναι οι κ. Αντώνιος Χασιώτης, διευθύνων σύμβουλος, Assen Yagodin executive director, και η κ. Petia Dimitrova executive director. Τα άλλα μέλη είναι οι κ. Piergiorgio Pradelli, γενικός διευθυντής της διεύθυνσης διεθνών δραστηριοτήτων της Eurobank EFG, Θεόδωρος Καρακάσης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Eurobank EFG, Ευάγγελος Κάββαλος, γενικός διευθυντής της διεύθυνσης τραπεζικής μικρών επιχειρήσεων της Eurobank EFG, Χαράλαμπος Κύρκος, σύμβουλος διοίκησης του ομίλου Eurobank EFG και Ανδρέας Χασάπης, αναπληρωτής γενικός διευθυντής επιχειρηματικής τραπεζικής της Eurobank EFG.

Ο όμιλος Eurobank EFG εξαγόρασε την τράπεζα DZI Bank στα τέλη του 2006. Η οργανωτική και νομική συγχώνευση της Postbank με την DZI Bank ολοκληρώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (μικρότερο του ενός έτους) και ήδη μέσα σε τρεις μήνες από την εξαγορά της DZI Bank οι δύο οργανισμοί παρείχαν κοινά προϊόντα στη βουλγαρική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v