Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MPB: Διευκρινίσεις για εξαγορά της ουκρανικής ΜΤΒ

Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι η εξαγορά ποσοστού 99,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής Marine Transport Bank αναμένεται να συμβάλει θετικά στα αποτελέσματα του ομίλου.

MPB: Διευκρινίσεις για εξαγορά της ουκρανικής ΜΤΒ
Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει ότι η εξαγορά ποσοστού 99,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ουκρανικής Marine Transport Bank εμπίπτει στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας και της προσφοράς τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την ΜΡΒ στη νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να συμβάλει θετικά στα αποτελέσματα του ομίλου.

Όπως επισημαίνεται, η ΜΡΒ έχει εξαγοράσει το 99,2% του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΒ και τις τρεις συνδεδεμένες εταιρίες της, Investment Lease Company Renta, Premier Capital και Sintez Autoservice. Η συναλλαγή έχει γίνει σε καθαρή εμπορική βάση και η υπεραξία που προκύπτει από την εξαγορά υπολογίστηκε προκαταρτικά σε 105 εκατ. δολ.

Για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΜΤΒ εκπονήθηκαν μελέτες δέουσας επιμέλειας (due diligence) από τους διεθνείς λογιστικούς οίκους KPMG και PricewaterhouseCoopers και διεξήχθη νομικός έλεγχος από τον διεθνή νομικό οίκο Chadbourne and Parke.

Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το 2006 το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 4 εκατ. δολ. Το συμφέρον των μετόχων ανερχόταν σε 39 εκατ. δολ. και οι χορηγήσεις και καταθέσεις σε 175 εκατ. δολ. και 179 εκατ. δολ. αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v