Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Εξηγήσεις ζητά η Fidelity!

Επίσημο αίτημα μέσω των δικηγόρων της για διευκρινίσεις προς τη διοίκηση του ΟΤΕ απέστειλε η Fidelity, ένας απο τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας το ”Βήμα”.

ΟΤΕ: Εξηγήσεις ζητά η Fidelity!
Επίσημο αίτημα μέσω των δικηγόρων της για διευκρινίσεις προς τη διοίκηση του ΟΤΕ απέστειλε η Fidelity, ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας το ”Βήμα”.

Η Fidelity ζητά από τη διοίκηση του ΟΤΕ, βάσει των δικαιωμάτων της που απορρέουν από τη νέα νομοθεσία περί ανωνύμων εταιριών, να διευκρινίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τα αναγραφέντα στον Τύπο περί εκδόσεως προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών ως προς τις μελλοντικές της κινήσεις για την Cosmote και αν αυτές ευνοούν αποκλειστικά τον μέτοχο πλειοψηφίας (Δημόσιο) ή και τους μετόχους μειοψηφίας.

Το αίτημα της Fidelity διατυπώνει δύο προβληματισμούς και ζητά διευκρινίσεις από τον ΟΤΕ:

Πρώτον, κατά πόσον οι υπό έκδοση προνομιούχες μετοχές θα έχουν και ποια συγκεκριμένα προνόμια, τα οποία όμως δεν θα πρέπει να είναι εις βάρος των κατόχων κοινών μετοχών και ενδεχομένως να μην ωφελούν μόνο τον βασικό μέτοχο.

Δεύτερον, να καθορίσει η διοίκηση του ΟΤΕ τι ακριβώς θέλει από την Cosmote, διατυπώνοντας την ανησυχία ότι η λειτουργία της θυγατρικής με προϊοντική επικάλυψη δεν πραγματοποιείται προς όφελος της μητρικής.

Να σημειωθεί ότι η Fidelity είναι ενεργά δραστηριοποιούμενη στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και είναι μέτοχος των περισσότερων εισηγμένων υπό δημόσιο έλεγχο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Fidelity είναι μέτοχος και στον ΟΤΕ και στην Cosmote.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, να απαντήσει δημόσια στο υποβληθέν αίτημα στην επόμενη προγραμματισθείσα γενική συνέλευση του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v