Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τι φέρνει το άνοιγμα των αγορών σε ΗΠΑ

Σταθερή διατήρησε την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη 115 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Intralot. Η εταιρία διεκδικεί δεύτερη άδεια στην Ισπανία, ενώ όσον αφορά στη μεγάλη αγορά που ανοίγει από τις παραχωρήσεις πολιτειών των ΗΠΑ, εκτιμάται από την Intralot ότι θα αρχίσει να ”τρέχει” από το 2009.

Intralot: Τι φέρνει το άνοιγμα των αγορών σε ΗΠΑ
Σταθερή διατήρησε την πρόβλεψή της για καθαρά κέρδη 115 εκατ. ευρώ κατά την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της Intralot στην πρόσφατη παρουσίασή της στους αναλυτές, παρά την επίπτωση από τα start up κόστη της τάξης των 15 εκατ. ευρώ.

Επίπτωση που δεν θα υπάρχει το 2008 και κάνει ήδη αναλυτές και διαχειριστές να αναπροσαρμόζουν τα μοντέλα τους. Από την επόμενη χρήση η διοίκηση της Intralot αναμένει και την έναρξη ουσιαστικής συνεισφοράς στα κέρδη της από τις δραστηριότητες σε Ρωσία, Ν. Αφρική και Αυστραλία.

Μέσα στο α΄ τρίμηνο της επόμενης χρονιάς θα βρεθεί σε πλήρη δραστηριοποίηση και η θυγατρική στην Ιταλία καθώς υπήρξε μικρή καθυστέρηση (το πλάνο προέβλεπε roll out το τρέχον γ’ τρίμηνο του 2007), ενώ η εταιρία διεκδικεί δεύτερη άδεια στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια των Βάσκων έπειτα από αυτήν που έχει εξασφαλίσει για την περιοχή της Μαδρίτης.

Όσον αφορά στη μεγάλη αγορά που ανοίγει από τις παραχωρήσεις πολιτειών των ΗΠΑ εκτιμάται από την Intralot ότι θα αρχίσει να ”τρέχει” από το 2009. Οι πολιτείες εξετάζουν ήδη αλλαγή του τρόπου διαγωνισμού με μείωση της μεγάλης χρονικής διάρκειας των παραχωρήσεων αδειών (π.χ. 70 χρόνια) που απαιτεί τεράστια ποσά προείσπραξης και καθιέρωση ενός μικτού συστήματος προείσπραξης και ετήσιας εισφοράς.

Σημειώνεται ότι η νέα αγορά που ανοίγει στις ΗΠΑ υπολογίζεται περί τα 100 δισ. ευρώ και ουσιαστικά καλούνται να τη μοιραστούν τρεις εταιρίες (G-tech, Intralot, SG) οι οποίες θα συμμετάσχουν με μειοψηφικά ποσοστά στη διεκδίκηση των αδειών, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της διαχείρισης των συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v