Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Αύξηση κεφαλαίου-«γέφυρα» για είσοδο στο ΧΑ

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτική τοποθέτηση προκειμένου να εισέλθει στο ΧΑ χωρίς δημόσια εγγραφή δρομολογεί η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Τα οικονομικά μεγέθη και τα σχέδια της εταιρείας. Ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Intercontinental ΑΕΕΑΠ: Αύξηση κεφαλαίου-«γέφυρα» για είσοδο στο ΧΑ

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου μέσα από τη διαδικασία της ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement) προτίθεται να προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, προκειμένου όχι μόνο να ενισχυθεί κεφαλαιακά, αλλά και να αποκτήσει την απαιτούμενη μετοχική διασπορά και έτσι να εισέλθει στο ΧΑ, χωρίς τη διαδικασία της δημόσιας εγγραφής.

Η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ διαθέτει σήμερα ενεργητικό (περιουσιακά στοιχεία) της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 55 εκατ. είναι τοποθετημένα σε ακίνητα (καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας αλλά και τρεις επιπλέον επενδύσεις).

Η εταιρεία επίσης διαθέτει μετρητά της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ, όταν οι τραπεζικές της υποχρεώσεις ανέρχονται στα 30 εκατ. ευρώ.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία υποστηρίζουν πως η ρευστότητά της είναι ιδιαίτερα ισχυρή και πως μέσα από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και από τραπεζικό δανεισμό θα μπορούσε να επενδύσει επιπλέον έως και εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, καθώς οι αποδόσεις (yields) της ελληνικής αγοράς είναι σήμερα πολύ υψηλότερες από αυτές των άλλων χωρών της Ευρωζώνης.

Έτσι, η Intercontinental International ΑΕΕΑΠ θα εστιάσει σε ακίνητα υψηλής απόδοσης (yield γύρω στο επίπεδο του 9%). Μάλιστα, έχει ήδη γίνει σημαντική προεργασία προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχουν εντοπιστεί και αξιολογηθεί μια σημαντική σειρά ακινήτων.

Σε ότι αφορά τις αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα για τις ΑΕΕΑΠ, άποψη της εταιρείας είναι πως «η κατάσταση μπορεί μεν να είναι δυσμενέστερη σε σχέση με το παρελθόν, πλην όμως παραμένει συγκριτικά καλύτερη σε σχέση με μια τυπική ανώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά ακινήτων».

Αν τελικά η διαδικασία προχωρήσει σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, τότε θα έχουμε την πρώτη νέα εισαγωγή εταιρείας στο χρηματιστήριο μετά το 2014 (ΕΛΤΕΧ Άνεμος) και τη δεύτερη μετά τις Aegean Airlines και MIG Real Estate στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας.

Να σημειωθεί ότι-–χωρίς επίσης δημόσια εγγραφή- δρομολογείται η είσοδος στο ΧΑ και της ΑΕΕΑΠ που θα δημιουργήσει η Quest Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v