Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σίριαλ με το ”πάγωμα” του business plan

Διαμετρικά αντίθετες θέσεις διατυπώνουν η διοίκηση της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αναφορικά με τη συμφωνία (ή μη συμφωνία) μεταξύ των δύο πλευρών για ”εξάμηνο πάγωμα του business plan” με αντίστοιχη δέσμευση των συνδικαλιστών να άρουν την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

ΔΕΗ: Σίριαλ με το ”πάγωμα” του business plan
της Χρύσας Λιάγγου

Διαμετρικά αντίθετες θέσεις διατυπώνουν η διοίκηση της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αναφορικά με τη συμφωνία (ή μη συμφωνία) μεταξύ των δύο πλευρών για ”εξάμηνο πάγωμα του business plan” με αντίστοιχη δέσμευση των συνδικαλιστών να άρουν την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

Για λόγους δεοντολογίας, αλλά και για πληρέστερη ενημέρωση, διευκρινίζουμε ότι η πληροφορία του euro2day για απόσυρση του business plan από την προγραμματισμένη για τις 13/11 συνεδρίαση του Δ.Σ. προέρχεται από την ηγεσία της ΓENOΠ ΔEH, η οποία σήμερα το πρωί είχε συνάντηση για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της διοίκησης κ. Nίκο Xατζηαργυρίου και τους πέντε γενικούς διευθυντές της Eπιχείρησης.

--- Διαψεύδει η ΔΕΗ

Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΗ με δύο διαδοχικές ανακοινώσεις χαρακτηρίζει τις πληροφορίες για την απόσυρση του Στρατηγικού της Σχεδίου από την προγραμματισμένη για τη 13η Νοεμβρίου 2007 συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας ”παντελώς ανακριβείς”.

Επιβεβαιώνει ωστόσο, ότι, έπειτα από συμφωνία που επήλθε με τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, θα εκπονηθούν μελέτες για τη διερεύνηση της σκοπιμότητας αναδιάρθρωσης της εταιρίας, στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου, και θα συνεχιστεί η σχετική διαβούλευση με βάση τις μελέτες αυτές, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου.

Προσθέτει μάλιστα πως η εταιρία προτίθεται, ως έχει ήδη ανακοινώσει, να παρουσιάσει το σύνολο του Στρατηγικού της Σχεδίου την 21η Νοεμβρίου 2007.

---- Τι λένε οι συνδικαλιστές

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο euro2day o πρόεδρος της ΓENOΠ ΔEH κ. Nίκος Φωτόπουλος η ”ομάδα” της διοίκησης με επικεφαλής τον κ. Xατζηαργυρίου έθεσε στο προεδρείο της ΓENOΠ θέμα διαπραγματεύσεων για την άρση των προγραμματισμένων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φωτόπουλο έπειτα από διεξοδική συζήτηση οι εκπρόσωποι της διοίκησης δεσμεύτηκαν να αποσυρθεί η συγκεριμένη εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο της 13ης Nοεμβρίου που προβλέπει διάσπαση της ενιαίας ΔEH σε 6 θυγατρικές εταιρίες.

Δεσμεύτηκε, επίσης, η εισήγηση που θα πάει στο Δ.Σ. να αναφέρεται στην ”υλοποίηση μελετών για τη σκοπιμότητα αναδιάρθρωσης της ΔEH”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα έξι μηνών, που σημαίνει ότι για το αντίστοιχο διάστημα ”παγώνει” το business plan.

O πρόεδρος της ΓENOΠ ΔEH μάλιστα δήλωσε στο euro2day ότι τα συμφωνηθέντα φέρουν την υπογραφή του γενικού διευθυντή Aνθρωπίνων Πόρων της ΔEH κ. Γρ. Aντωνόπουλου.

Στη βάση αυτής της συμφωνίας, η διοίκηση της ΓENOΠ συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση -βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα- για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να επανεξετάσει το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 5 Nοεμβρίου.

----

Νωρίτερα το euro2day.gr μετέδωσε: ”Σε υποχώρηση αναγκάστηκε η διοίκηση της ΔΕΗ μετά τις έντονες αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ, αλλά και προφανώς έπειτα από κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που υπήρξε πριν από λίγο μεταξύ της διοίκησης και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, κ. Ν. Φωτόπουλου, η διοίκηση δεσμεύτηκε να αποσύρει το business plan από την προγραμματισμένη για τις 13/11 συνεδρίαση του Δ.Σ. και να επανεξεταστεί σε διάστημα έξι μηνών.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι δύο πλευρές φέρονται να συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν μελέτες για τον αποτελεσματικότερο τρόπο αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v