Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSW: Αψιμαχίες πριν την τελική αναμέτρηση

Η επίδειξη δύναμης από την πλευρά Γκριμάλντι και οι ελιγμοί της Πειραιώς ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης. Τα ποσοστά και ο κρίσιμος ρόλος των εναπομεινάντων μετόχων μειοψηφίας. Γιατί είναι πιθανόν να ζητήσουν και οι δύο πλευρές αναβολή.

HSW: Αψιμαχίες πριν την τελική αναμέτρηση

Στις αψιμαχίες είναι πιθανόν να εξαντληθεί σε αυτή τη φάση η κόντρα μεταξύ του ομίλου Γκριμάλντι και της Τράπεζας Πειραιώς για τον έλεγχο της Hellenic Seaways καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν εμφανίζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έτοιμη για την... τελική αναμέτρηση.

Η δημοσιοποίηση από πλευράς Μινωικών Γραμμών της κατοχής ποσοστού 47,4% της HSW, με τη σημαίνουσα υποσημείωση ότι θα συνεχίζουν να αγοράζουν προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας, κρίνεται από παράγοντες της αγοράς ως κίνηση τακτικής.

Η πλευρά Γκριμάλντι επιδιώκει να συντηρήσει τη δυναμική που έχει η επιθετική κίνηση για την απόκτηση του ελέγχου της Hellenic Seaways, ποντάροντας ότι μέτοχοι μειοψηφίας όπως ο Γ. Σ. Βαρδινογιάννης και ο κ. Αγαπητός θα δελεαστούν από το υψηλό προσφερόμενο τίμημα ανά μετοχή για να πωλήσουν το ποσοστό τους.

Στο παραπάνω πλαίσιο, οι Μινωικές Γραμμές δέσμευσαν ενόψει της τακτικής γενικής συνέλευσης το σύνολο των μετοχών που ανακοίνωσαν ότι κατέχουν, ενώ είναι πιθανό μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουνίου να εμφανίσουν επιπλέον ποσοστό, που δύσκολα όμως θα είναι καθοριστικό.

Η Πειραιώς (σ.σ. κατέχει το 40,18% της HSW) επίσης δεν έχει ολοκληρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να κλειδώσει, ενεργώντας από κοινού και συντονισμένα με άλλους μετόχους, την κατοχή τουλάχιστον του 50% συν μία μετοχή της HSW. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς, όμως, να είναι βέβαιο ότι θα το επιτύχει και μάλιστα ως την προσεχή Τετάρτη.

Το θολό τοπίο εντείνεται από τις πληροφορίες ότι προς το παρόν δεν έχουν δεσμευθεί ενόψει της γενικής συνέλευσης κρίσιμα ποσοστά για την ανάληψη ελέγχου από πλευράς μετόχων μειοψηφίας.

Ως εκ τούτου είναι πιθανόν την Τετάρτη να ζητηθεί αναβολή και από τις δύο πλευρές, με διαφορετικό, όμως, χρονικό ορίζοντα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η τελική αναμέτρηση, που θα κρίνει το ποιος θα ελέγχει την HSW, θα μετατεθεί το αργότερο για ένα 20ήμερο, με τις δύο πλευρές να κερδίζουν χρόνο προεργασίας. Το θέμα άλλωστε της εκλογής νέου Δ.Σ. έχει ήδη τεθεί εμπρόθεσμα και νόμιμα από τη «Μινωικές Γραμμές» και έχει ενταχθεί στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v