Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος... η Τράπεζα Αττικής για Εμπορική

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεταβίβαση από την Εμπορική Τράπεζα στο Τ. Ταμιευτήριο του 17% (7.155.399 τεμάχια στην τιμή των 5,64 ευρώ) της Τράπεζας Αττικής, που κατείχε η πρώτη. Το Τ. Ταμιευτήριο γίνεται ο δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος Αττικής.

Τέλος... η Τράπεζα Αττικής για  Εμπορική
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεταβίβαση του 17% (7.155.339 τεμάχια στην τιμή των 5,64 ευρώ) των μετοχών της Τράπεζας Αττικής, ποσοστό το οποίο πώλησε η Εμπορική στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποκτά και τυπικά παρουσία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Αττικής και γίνεται ο δεύτερος ισχυρότερος μέτοχος της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να λάβει χώρα ακόμα και μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες. Έτσι, ανοίγει ακόμα περισσότερο ο δρόμος για την μετεξέλιξη του οργανισμού σε καθαρά πιστωτικό ίδρυμα, μέσω και μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης με την Τράπεζα Αττικής, εφόσον συναινέσει και το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο σήμερα κατέχει το 35% περίπου της Αττικής.

Ηδη, οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το project θεωρείται και είναι δύσκολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v