Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

International Life: Προθεσμία ως τέλη Αυγούστου για €20,75 εκ.

Dead line από την ΤτΕ για την κατάθεση ρεαλιστικού σχεδίου ανάκαμψης και ανεύρεσης της απαιτούμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης. Μπλόκο στις πληρωμές μετόχων αλλά και δικτύου. Προιόντα διάρκειας μόλις 3 μηνών θα μπορεί να διαθέτει η εταιρεία.

International Life: Προθεσμία ως τέλη Αυγούστου για €20,75 εκ.

Dead line δυόμιση μηνών δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στους μετόχους της International Life για να βρεθούν και να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό τα 20,75 εκ. ευρώ της απαιτούμενης αύξησης κεφαλαίου, απορρίπτοντας το αίτημα μεγαλύτερης προθεσμίας που είχε ζητήσει το Δ. Σ της εταιρείας.

Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ κατά τη συνεδρίασή της στις 7 Ιουνίου καθόρισε προθεσμία έως την 30η Αυγούστου 2016 το αργότερο για την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό της International Life ποσού ύψους τουλάχιστον 20,75 εκατ. υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Το παραπάνω ποσό είναι απαραίτητο για την επαρκή κάλυψη της Ελάχιστης Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (MCR). Η ΕΠΑΘ έκρινε ότι ο χρόνος πλήρους υλοποίησης του σχεδίου βραχυχρόνιας χρηματοδότησης, που αποφάσισε το ΔΣ της International Life για την κάλυψη της Ελάχιστης Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας, υπερβαίνει το ανώτατο όριο που προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο.

Μετά δε την υλοποίηση του Σχεδίου τα επιλέξιμα βασικά ίδια κεφάλαια θα υπολείπονται, όπως διαπίστωσε η ίδια η ασφαλιστική, του επιπέδου της Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (SCR) και ως εκ τούτου η εταιρεία οφείλει να λάβει και να υλοποιήσει πρόσθετα μέτρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της International Life, υποχρεούται, με βάση την απόφαση της ΕΠΑΘ, να υποβάλλει προς έγκριση έως την 30η Ιουλίου 2016 το αργότερο ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, προκειμένου τα επιλέξιμα βασικά ίδια κεφάλαια να καλύπτουν το επίπεδο της Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας (SCR).

Σφίγγει ο κλοιός της ΤτΕ

Επιπρόσθετα η ΕΠΑΘ αποφάσισε να επιβάλει πρόσθετους περιορισμούς στην περίμετρο δραστηριοποίησης της εταιρείας απαγορεύοντας τη διάθεση ασφαλιστικών προγραμμάτων χρονικής διάρκειας μεγαλύτερης των τριών μηνών, την καταβολή αμοιβών και επιδομάτων στους ασφαλιστές ως την 30η Σεπτεμβρίου καθώς και οιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση μετόχων ή συνδεδεμένων εταιρειών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων αποφάσισε τα εξής:

- Η διάρκεια κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, σε κάθε κλάδο ασφάλισης και για κάθε ασφαλιστική κάλυψη, με ημερομηνία έναρξης ισχύος της ασφάλισης από την 15 Ιουνίου ή μεταγενέστερης αυτής, δεν θα υπερβαίνει τους 3 μήνες.

- Απαγορεύεται η ανάληψη οιασδήποτε διασυνοριακής ασφάλισης και αντασφάλισης (αντασφαλιστικής ανάληψης) σε κάθε κλάδο ασφάλισης.

- Αναστέλλονται οι πληρωμές και καταβολές από την Εταιρεία, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2016, των αμοιβών, επιδομάτων και πάσης φύσεως εξόδων προς μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και των εξόδων για την πρόσληψη, εκπαίδευση και χρηματοδότηση νέων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

- Απαγορεύεται οιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή ταμειακή διευκόλυνση σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετόχους και συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

- Διατηρούνται σε ισχύ τα μέτρα της υπ' αριθμ. 178/1/10.2.2016 απόφασης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

- Ο Ασφαλιστικός Διαχειριστής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου και την εφαρμογή από την Εταιρεία των υπό στοιχεία 3 έως 6 ανωτέρω διοικητικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v