Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σταματάει η ιδιωτικοποίηση του Negotino

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού σταθμού στο Negotino και να τον διατηρήσει σε κρατικά ”χέρια”, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται στο πρωινό της report (1/11/2007) η HSBC. Η HSBC σημειώνει πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την στρατηγική διεθνούς επέκτασης της ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Σταματάει η ιδιωτικοποίηση του Negotino
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτρικού σταθμού στο Negotino και να τον διατηρήσει σε κρατικά ”χέρια”, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται στο πρωινό της report (1/11/2007) η HSBC.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι η SENCAP (το ”επενδυτικό όχημα” της ΔΕΗ για επέκταση στα Βαλκάνια) είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό και είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση που αναδείκνυε ως προτιμητέο πλειοδότη την κοινοπραξία Hatch-Mott McDonald.

Η HSBC σημειώνει πως αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την στρατηγική διεθνούς επέκτασης της ΔΕΗ, ενώ σημειώνει πως η μετοχή της Επιχείρησης ωθείται το τελευταίο διάστημα από καθαρά εγχώριους καταλύτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v