Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Επέκταση δραστηριοτήτων στην Κύπρο

Σε δημιουργία καταστημάτων στις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου προτίθεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο έτος η Eurobank. Έμφαση, επίσης, θα δοθεί σε υπηρεσίες private banking και διαχείρισης κεφαλαίου.

Eurobank: Επέκταση δραστηριοτήτων στην Κύπρο
Σε δημιουργία καταστημάτων στις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου προτίθεται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο έτος η Eurobank.

Έμφαση, επίσης, θα δοθεί σε υπηρεσίες private banking και διαχείρισης κεφαλαίου.

Αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου στη Λευκωσία και στην οποία παρέστησαν εκ μέρους της Eurobank οι κ.κ. Ν. Νανόπουλος, Ν. Καραμούζης και Λούης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν η επέκταση στην Κύπρο γίνεται με χρονική καθυστέρηση, τα στελέχη της Eurobank απάντησαν ότι η Τράπεζα διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία, μεγάλη εμπειρία από πάρα πολλές χώρες και επίσης κατέχει ηγετική θέση σε τομείς, όπως το private banking, η διαχείριση περιουσίας, κλπ.

Στ. Κ.

-- Η ανακοίνωση της Eurobank

H επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου της Eurobank πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεγαλόνησο. Η Eurobank EFG ξεκινά την παρουσία της με 4 καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου και θα επικεντρωθεί αρχικά σε πέντε τομείς δραστηριοτήτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG κ. Νικόλαος Νανόπουλος με αφορμή την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Μεγαλόνησο δήλωσε από τη Λευκωσία τα εξής:

”Η κυπριακή οικονομία είναι μια σύγχρονη οικονομία με αναπτυξιακή δυναμική, και ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 3,5% και 4% ετησίως, σαφώς υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η επικείμενη είσοδος της στην Ευρωζώνη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή την παρουσία, διανοίγοντας νέους ορίζοντες για την οικονομία της. Με την πολύπλευρη μείωση του κόστους συναλλαγών και την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, που αναμένεται να έλθουν ως επακόλουθο της υιοθέτησης του ευρώ, η Κύπρος θα διαθέτει πολλές από τις προϋποθέσεις για να γίνει όχι μόνο σημαντικό υπεράκτιο χρηματοπιστωτικό κέντρο, αλλά και ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου. Έτσι θα μπορεί να λειτουργεί ακόμη πιο καθοριστικά ως βάση, ως εφαλτήριο, για επενδύσεις εκτός Κύπρου προς την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία”.

Για την επίσημη έναρξη των εργασιών στην Κύπρο, κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών επισκέπτεται την Μεγαλόνησο με επικεφαλής τον πρόεδρο της Eurobank EFG κ. Ξ. Νικήτα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Νανόπουλο και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ν. Καραμούζη.

Κατά την δημοσιογραφική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Ν. Καραμούζης παρουσίασε τη στρατηγική με βάση την οποία η Eurobank EFG θα αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο.

”Η επέκταση στην τραπεζική αγορά της Κύπρου και ο χρόνος πραγματοποίησής της αποτελούν για τον Όμιλό μας μια κίνηση υψηλής σπουδαιότητας, ενταγμένη στο συνολικό στρατηγικό πλαίσιο εντατικοποίησης των δραστηριοτήτων μας εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι ελληνικές και κυπριακές δυνάμεις της οικονομίας και της αγοράς μπορούν να διευρύνουν το φάσμα της συνεργασίας τους και να αποτελέσουν έναν δυναμικό και αξιόπιστο παράγοντα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε εδώ για να αξιοποιήσουμε αυτή την επενδυτική πρόκληση με την υπευθυνότητα αλλά και τη διορατικότητα που χαρακτηρίζει την πολιτική του Ομίλου μας” υπογράμμισε ο κ. Καραμούζης.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμούζης ανέφερε οτι η Eurobank EFG ξεκινά την παρουσία της με 4 καταστήματα στις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου και θα επικεντρωθεί αρχικά σε πέντε τομείς δραστηριοτήτων:

1. Παροχή στις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών. Σήμερα οι συνολικές χρηματοδοτήσεις προς επιχειρήσεις σε επίπεδο Ομίλου φθάνουν σε 23 δισ. ευρώ.



2. Τραπεζική Διεθνών Δραστηριοτήτων.

3. Παροχή, μέσω του Private Banking, ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης περιουσίας σε ιδιώτες πελάτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Σήμερα, ο Όμιλος Eurobank EFG διαχειρίζεται 8,3 δισ. ευρώ κεφάλαια μεγάλων ιδιωτών πελατών και κατέχει ηγετική θέση στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων Private Banking στην Ελλάδα.



4. Ενεργητική διαχείριση θεσμικών χαρτοφυλακίων. Η Τράπεζα είναι σήμερα ο μεγαλύτερος διαχειριστής θεσμικών κεφαλαίων στην Ελλάδα με 43 δισ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση.

5. Επενδυτική Τραπεζική & χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, ο κ. Νανόπουλος επεσήμανε πως ”Η είσοδός μας στην κυπριακή αγορά, συμπίπτει με μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία για τις χώρες μας και για τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου. Η Ελλάδα και η Κύπρος, μέλη της ενοποιούμενης και διευρυνόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της ζώνης του ευρώ, με σταθερές και σύγχρονες οικονομίες, με ισχυρά και ώριμα χρηματοπιστωτικά συστήματα και μοναδικά γεωπολιτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα μπορούν να αποτελέσουν ισχυρούς πόλους περιφερειακής ανάπτυξης και να καταστούν οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα στην ευρύτερη περιοχή”.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης προς τον κυπριακό τύπο, δόθηκε στη δημοσιότητα και μελέτη με θέμα ”Η οικονομία της Κύπρου” που επιμελήθηκε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Eurobank EFG, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γκ. Χαρδούβελης. Η μελέτη περιλαμβάνει 4 εκτενή άρθρα που εξετάζουν τους πιο καίριους τομείς της οικονομίας της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η διοίκηση της Eurobank και ο επικεφαλής της Τράπεζας στην Κύπρο κ. Μ. Λούης, είχε σειρά συναντήσεων με την πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία της Κύπρου καθώς και οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στην αποστολή που επισκέπτεται την Κύπρο συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, ο οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου καθηγητής κ. Γκ. Χαρδούβελης, η Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και Στρατηγικού Σχεδιασμού κα Π. Χατζησωτηρίου, ο Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων κ. Γ. Μαρίνος, ο Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων κ. G. Pradelli, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank EFG Xρηματιστηριακής κ. Β. Ασσέρ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Telesis Finance κ. Κ. Βουσβούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Asset Management κ. Κ. Μοριανός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v