Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σε εξέλιξη η ”κόντρα” ΓΕΝΟΠ με διοίκηση

Στη διημερίδα της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ συνεχίστηκε σήμερα η κόντρα διοίκησης και εργαζομένων για τη στρατηγική πορεία της Επιχείρησης. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΔΕΗ που εκπροσώπησε τη διοίκηση κ. Χατζηαργυρίου να δεσμευτεί ότι θα αποσυρθεί από την εισήγηση προς το Δ.Σ. η πρώτη παράγραφος που προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΗ σε 6 θυγατρικές.

ΔΕΗ: Σε εξέλιξη η ”κόντρα” ΓΕΝΟΠ με διοίκηση
της Χρύσας Λιάγγου

Στη διημερίδα της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ συνεχίστηκε σήμερα η κόντρα διοίκησης και εργαζομένων για τη στρατηγική πορεία της Επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος από το βήμα της διημερίδας κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΔΕΗ που εκπροσώπησε τη διοίκηση κ. Χατζηαργυρίου να δεσμευτεί ότι θα αποσυρθεί από την εισήγηση προς το Δ.Σ. η πρώτη παράγραφος που προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΗ σε 6 θυγατρικές, δηλώνοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση η ΓΕΝΟΠ θα αναστείλει τις προγραμματισμένες απεργίες.

Ο κ. Χατζηαργυρίου επέμενε για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της επιχείρησης και για την κατάθεση της σχετικής εισήγησης στο Δ.Σ. 13 Νοεμβρίου και επιφυλάχτηκε να απαντήσει στο αίτημα του προέδρου της ΓΕΝΟΠ.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ κ. Χατζηαργυρίου, τόνισε στην ομιλία του, τα εξής ”το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο ή σκέψη για πώληση θυγατρικών της Επιχείρησης αλλά αντίθετα για ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Όχι μόνο δεν υπάρχει καμία σκέψη για παραχώρηση δραστηριοτήτων της Επιχείρησης, αλλά τουναντίον η Διοίκηση επιδιώκει την επέκταση της και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στον τομέα του φυσικού αερίου, ασκώντας την option για την απόκτηση του 30% της ΔΕΠΑ”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αποστάσεις κράτησε από το σχέδιο της διοίκησης και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδης, ο οποίος παρευρέθηκε στη διημερίδα ως εκπρόσωπος της Ν. Δημοκρατίας.

Υποστήριξε ότι η Ε.Ε. δεν δεσμεύει τα κράτη – μέλη για νομικό διαχωρισμό δραστηριοτήτων, αλλά μόνο για λογιστικό που έχει ήδη γίνει και ότι ο κ. Αθανασόπουλος θα πρέπει να μας πείσει ότι αυτό το μοντέλο θα βοηθήσει πράγματι στην καλύτερη λειτουργία της ΔΕΗ.

Ο κ. Σαλαγκούδης επέκρινε πάντως και τη στάση της ΓΕΝΟΠ στο βαθμό που αυτή στοχεύει σε προσπάθεια συνδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v