Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Και φορολογική ελάφρυνση της Intralot

”Πλάτες” και για τη φορολογική ελάφρυνση της Intralot έβαλε ο ΟΠΑΠ, μέσω της σύμβασης των 230 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από σαφή όρο του ιδιωτικού συμφωνητικού της 31ης Ιουλίου 2007, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Ελευθεροτυπίας”.

ΟΠΑΠ: Και φορολογική ελάφρυνση της Intralot
”Πλάτες” και για τη φορολογική ελάφρυνση της Intralot έβαλε ο ΟΠΑΠ, μέσω της σύμβασης των 230 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από σαφή όρο του ιδιωτικού συμφωνητικού της 31ης Ιουλίου 2007, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στο άρθρο 3,4, που περιγράφει πως ο ΟΠΑΠ θα καταβάλλει του μηνιαίο τίμημα κάθε δόσης (36 συνολικά), ο Οργανισμός αποδέχεται να τιμολογεί το μεγαλύτερο μέρος του στην Intralot International Ltd και όχι στην Intralot A.E.

Υπέρ της εταιρείας, που εδρεύει στην Κύπρο, θα καταβάλλεται μηνιαίο τίμημα 1,340 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), χωρίς αυτή να εισφέρει επιχειρησιακά και λειτουργικά στο έργο του ΟΠΑΠ, καθώς περιγράφεται ως εταιρεία συμμετοχών, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”.

”Είναι προφανές, ότι η συμβαλλόμενη (Intralto) με τον κρατικό ΟΠΑΠ ”πλασάρει” στην τιμολόγηση την Intralot International Κύπρου (100% θυγατρική της), για λόγους φορολογικής ωφέλειάς της, εμφανίζοντας συνάμα και τζίρο από το εξωτερικό.

Εν ολίγοις, τα 48,240 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΠ θα περάσουν από τον φορολογικό παράδεισο της Λευκωσίας και την Intralot International την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κυνηγάει τη φοροδιαφυγή”, καταλήγει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”, χθες ”τη νομότυπη φοροδιαφυγή με τα λεφτά του Δημοσίου” εξέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στη Βουλή. Είπε ότι η σύμβαση, που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη, αποτελεί μια μορφή φοροδιαφυγής, καθώς ο Οργανισμός συναινεί να πληρώνεται και η Intralot International Κύπρου μέρος του τιμήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v