Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Στο α’ τρίμηνο το νέο ΙΚΕΑ στην Αθήνα

Στο τέλος του α’ τριμήνου του 2008 αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο αθηναικό ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω, με μικρή καθυστέρηση έναντι της εκτιμώμενης λειτουργίας του στα τέλη του τρέχοντος έτος. Ο σχεδιασμός για ανάπτυξη ΙΚΕΑ σε Λάρισα, Γιάννενα και Βουλγαρία.

Φουρλής: Στο α’ τρίμηνο το νέο ΙΚΕΑ στην Αθήνα
Στο τέλος του α’ τριμήνου του 2008 αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο αθηναικό ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω, με μικρή καθυστέρηση έναντι της εκτιμώμενης λειτουργίας του στα τέλη του τρέχοντος έτος.

Σύμφωνα με πληρoφορίες το κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ εντός του εμπορικού κέντρου που δημιουργείται στο ακίνητο της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Αιγάλεω, θα παραδωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου στην House Market, 100% θυγατρική του ομίλου Φουρλή.

Εξαιτίας της συγκεκριμένης καθυστέρησης ο κύριος όγκος της εν λόγω επένδυσης του ομίλου Φουρλή, η οποία αφορά κόστη προετοιμασίας και εμπορευμάτων θα εγγραφεί στο α΄ τρίμηνο της χρήσης του 2008 και εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 10 εκατ.ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο α’ εξάμηνο του 2007 ο όμιλος Φουρλή έχει εγγράψει μόνον 2 εκατ. ευρώ ως κόστη προετοιμασίας για το άνοιγμα του δεύτερου αθηναικού καταστήματος της αλυσίδας, ενώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, αναμένεται να εγγράψει επιπλέον κόστη 23 εκατ. ευρώ που αφορούν στη δημιουργία του κυπριακού ΙΚΕΑ, το οποίο λειτούργησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πέραν των συγκεκριμένων επενδύσεων, ο όμιλος Φουρλή προετοιμάζεται για τη νέα φάση ανάπτυξης των ΙΚΕΑ, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος στη Βουλγαρία, με ορίζοντα τις αρχές του 2009, αλλά και τη λειτουργία δύο καταστημάτων σε Γιάννενα και Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τη λήξη του 2007, ο όμιλος θα καταλήξει τόσο στις τοποθεσίες ανέγερσης των νέων ΙΚΕΑ όσο και στον καθορισμό υλοποίησης των επενδύσεων, οι οποίες θα βαρύνουν σταδιακά τις χρήσεις 2008-2009.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v