Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Στα € 670 εκατ. (41,5%) τα κέρδη 9μήνου

Στα 670 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 41,5% και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Alpha: Στα € 670 εκατ. (41,5%) τα κέρδη 9μήνου
Στα 670 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 41,5% και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial, έβλεπαν αύξηση 37% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Alpha Βank, στα 648 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της Alpha Bank στο εννεάμηνο διαμορφώνονται στα 1,473.7 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 17,8% σε ετήσια βάση.

Τα συνολικά δάνεια της τράπεζας εμφανίζονται αυξημένα κατά 24,8% στα 40,3 δισ. ευρώ.

Αξιοσημείωτη είναι η συμβολή της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην αύξηση των χορηγήσεων, καθώς αυξήθηκαν κατά 76,4% και πλέον αντιστοιχούν στο 16% των συνολικών χορηγήσεων.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 16,5% ενώ αύξηση 16% εμφανίζουν τα κέρδη από προμήθειες.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια των πελατών της αυξήθηκαν κατά 12,1% σε 44,8 δισ. ευρώ.

Το καθαρό έσοδο τόκων μετά από ζημίες απομειώσεως αυξήθηκε κατά 16,5%. Τα έσοδα από προμήθειες αυξήθηκαν κατά 16%.

Η αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 30,4% έναντι 28,6% πέρυσι.

Ο δείκτης κόστους προς έσοδα διαμορφώθηκε σε 45,4%, λαμβανομένων υπ’ όψιν και των μεγάλων επενδύσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κεφαλαιακή επάρκεια διατηρείται υψηλή με τον δείκτη κεφαλαίων πρώτης διαβαθμίσεως στο 9,8%.

Τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας εμφανίζονται αυξημένα κατά 38% σε ετήσια βάση, στα 1,65 ευρώ.

Σαφώς βελτιωμένη παρουσιάζεται και η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Alpha Bank, στο 30,4% από 28,6% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Γιάννης Κωστόπουλος σημείωσε: ”Τα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι το επιχειρησιακό μας σχέδιο Agenda 2010 εφαρμόζεται με επιτυχία, καθώς οι εργασίες μας αναπτύσσονται ταχύτατα στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το όνομα της Alpha Bank στην περιοχή, η εργατικότητα του Προσωπικού μας και η ραγδαία επέκταση του Δικτύου μας, το οποίο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ωριμάζει με ταχύ ρυθμό, δημιουργούν την πεποίθηση ότι το όραμά μας για μία μεγάλη τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή θα πραγματοποιηθεί ενωρίτερα από ό,τι αναμέναμε.”

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Δημήτρης Μαντζούνης, σημείωσε: ”Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2007 συνεχίσαμε την κερδοφόρο αναπτυξιακή πορεία μας, χωρίς ουσιαστικές επιδράσεις από την πρόσφατη αναταραχή στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Η διαρκώς επιταχυνόμενη επέκταση των εργασιών μας πιστοποιείται από την εξαιρετική αύξηση των μεγεθών μας στη λιανική τραπεζική στην Ελλάδα και από την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας για το 2007 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη πριν από το τέλος του έτους. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιδόσεις μας θα υπερκαλύψουν τους στόχους και στη βάση αυτής της αισιοδοξίας σκοπεύουμε να αυξήσουμε τους στόχους για τη μελλοντική κερδοφορία μας στο υπό κατάρτιση επιχειρησιακό μας σχέδιο.”

*** Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Διψήφια αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους και στο δ’ τρίμηνο προβλέπει η διοίκηση της Alpha Bank, όπως ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 670 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, εμφανίζοντας αύξηση 41,5% και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της Alpha Bank στο εννεάμηνο διαμορφώνονται στα 1,473.7 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,8% σε ετήσια βάση.

Αναφερόμενη στην πορεία της δραστηριοποίησης της τράπεζας στη Ρουμανία, η διοίκηση της Alpha Bank τόνισε ότι ήταν ένα ”ονειρεμένο έτος” με σημαντικά κέρδη σε μερίδια αγοράς. Ο στόχος για την θυγατρική στη Ρουμανία είναι να ελέγχει το 10% της αγοράς χορηγήσεων έως το 2010.

Η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη ισχυρή ζήτηση για ενυπόθηκα δάνεια στην Ελλάδα και ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης.

Επίσης, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει άμεση ή έμμεση έκθεση σε επενδυτικά εργαλεία που σχετίζονται με την αγορά subprime των ΗΠΑ και ως εκ τούτου, δεν έχει επηρεαστεί από την πιστωτική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v