ΟΛΠ: Με 9,67% η Lansdowne Partners

Στο 9,67% ανέρχεται το συνολικό ποσοστό της Lansdowne Partners Limited Partnership στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, η οποία λειτουργεί ως διαχειρίστρια επενδύσεων. Πηγές της αγοράς σημειώνουν πως το συγκεκριμένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο έχει μειοψηφική θέση και στον ΟΛΘ.

ΟΛΠ:  Με 9,67% η Lansdowne Partners
Στο 9,67% ανέρχεται το συνολικό ποσοστό της Lansdowne Partners Limited Partnership στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ, η οποία λειτουργεί ως διαχειρίστρια επενδύσεων, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στο Χ.Α.

Πηγές της αγοράς σημειώνουν πως το συγκεκριμένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο έχει μειοψηφική θέση και στον ΟΛΘ.

Αναλυτικότερα, η Lansdowne Partners Limited Partnership γνωστοποίησε ότι είναι διαχειριστής επενδύσεων και δικαιούται να ασκεί κατά την κρίση της τα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται στις 2.417.636 μετοχές του ΟΛΠ, που κατέχουν τα ακόλουθα funds: Lansdowne European Equity Fund Limited, Lansdowne European Long Only Fund Limited, Lansdowne European Long Only Fund LP, Lansdowne European Strategic Equity Fund LP και Managed Account R, κανένα από τα οποία δεν κατέχει ποσοστό άνω του 5% των δικαιωμάτων ψήφου του ΟΛΠ.

Η εταιρία Lansdowne Partners Limited Partnership γνωστοποίησε ότι δεν θα πάψει να ασκεί τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου του ΟΛΠ, εκτός και αν οι σχετικές συμβατικές συμφωνίες μεταξύ αυτής και των προαναφερθέντων funds λήξουν.

Η γνωστοποίηση έγινε και υπογράφεται από τη Lansdowne Partners Limited με την ιδιότητά της ως εταίρου και εξουσιοδοτημένης αντιπροσώπου της Lansdowne Partners Limited Partnership. Η Lansdowne Partners Limited δεν ”ελέγχει” (με την έννοια του Ν. 3556/2007) τη Lansdowne Partners Limited Partnership.

-- Ποια είναι η Lansdowne Partners

Η Lansdowne Partners Limited Partnership δημιουργήθηκε το 1998 από τους Paul Ruddock και Steven Heinz, πρώην επικεφαλής των διεθνών επενδύσεων της Schroeder και πρώην διαχειριστή επενδύσεων για τη Harvard Management Company αντίστοιχα.

Αυτή τη στιγμή, βάσει στοιχείων από την ιστοσελίδα του fund, διαθέτει 13 επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία δραστηριοποιούνται, κατά κύριο λόγο, στη βρετανική και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η Lansdowne θεωρείται από τα ελάχιστα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία κατόρθωσαν να βγουν κερδισμένα από την κατάρρευση της βρετανικής τράπεζας Northern Rock, καθώς οι διαχειριστές του είχαν φροντίσει να ”σορτάρουν” έγκαιρα τη μετοχή.

Παράλληλα, αν και διατηρεί εξαιρετικά χαμηλούς τόνους ως προς τις επενδυτικές του κινήσεις, πρόσφατα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μετά την πώληση του μεριδίου που κατείχε στον βρετανικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Arsenal ο Alisher Usmanov, δισεκατομμυριούχος από το Ουζμπεκιστάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v