Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG:Προς εξάλειψη μειοψηφιών σε θυγατρικές με ΑΜΚ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων και κάλυψή της με ιδιωτική τοποθέτηση από μετόχους μειοψηφίας των θυγατρικών της θα προχωρήσει η Eurobank. Την αύξηση θα καλύψουν με ιδιωτική τοποθέτηση θεσμικοί επενδυτές μέτοχοι μειοψηφίας των θυγατρικών της Eurobank στην ΝΑ Ευρώπη όπως η EBRD.

EFG:Προς εξάλειψη μειοψηφιών σε θυγατρικές με ΑΜΚ
του Χρήστου Κίτσιου

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων και κάλυψή της με ιδιωτική τοποθέτηση από μετόχους μειοψηφίας των θυγατρικών της θα προχωρήσει η EFG Eurobank.

Η τράπεζα έχει ορίσει έκτακτη γενική συνέλευση για τις 9 Νοεμβρίου με θέμα μεταξύ άλλων την αύξηση κεφαλαίου της κατά 150 εκατ ευρώ (ονομαστικό κεφάλαιο) με παραίτηση των παλαιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης.

Την αύξηση θα καλύψουν με ιδιωτική τοποθέτηση θεσμικοί επενδυτές μέτοχοι μειοψηφίας των θυγατρικών της EFG Eurobank στην ΝΑ Ευρώπη όπως η EBRD.

Πιθανότατα η κάλυψη θα γίνει με εισφορά των μετοχών που κατέχουν οι παραπάνω μέτοχοι σε θυγατρικές του ομίλου EFG Eurobank. Με τον τρόπο αυτό η EFG Eurobank θα αποκτήσει το 100% των θυγατρικών της εξαλείφοντας μειοψηφίες και ενισχύοντας τα κέρδη της.

Το δεύτερο θέμα της ατζέντας της συνέλευσης προβλέπει τροποποίηση του καταστατικού με προσθήκη της δυνατότητας επανεπένδυσης του μερίσματος με διανομή μετοχών.

Εξέλιξη που ωφελεί και τον μέτοχο καθώς θα αγοράζει μετοχές με discount όσο και την τράπεζα καθώς τη διαφορά μεταξύ ονομαστικής τιμής και τιμής διάθεσης θα την εγγράφει στο υπέρ το άρτιο.

Πρόκειται για πρακτική η οποία ακολουθείται πρωτίστως στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v