Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η κυβέρνηση στην Κομισιόν για τζόγο

Απάντηση στην προειδοποίηση της Κομισιόν σχετικά με τις πολιτικές της στο μέτωπο του τζόγου αναμένεται να αποστείλει σήμερα η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”. ”Δεν κινδυνεύουν άμεσα τα μονοπωλιακά δικαιώματα του ΟΠΑΠ”, σημειώνει η Marfin Analysis.

Τι απαντά η κυβέρνηση στην Κομισιόν για τζόγο
Απάντηση στην προειδοποίηση της Κομισιόν σχετικά με τις πολιτικές της στο μέτωπο του τζόγου αναμένεται να αποστείλει σήμερα η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”.

Όπως αναφέρει, στην απάντησή του το Υπουργείο υπεραμύνεται του μονοπωλιακού καθεστώτος του ΟΠΑΠ ενώ επικεντρώνεται επίσης στην θέληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω περιορισμούς στην εν λόγω αγορά, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, η Ελλάδα έχει περιθώριο έως σήμερα, 29 Οκτωβρίου, για να απαντήσει στην προειδοποίηση της Κομισιόν ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αντιμέτωπη με δεύτερη και τελική προειδοποίηση. Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ευθυγραμμιστεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι η εκκκίνηση της σχετικής διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί άμεσο ρίσκο για τα μονοπωλιακά δικαιώματα του ΟΠΑΠ. Όπως σημειώνει, ακόμη και όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο, απαιτούνται μήνες ή και χρόνια για τη λήψη απόφασης, ενώ πολλές φορές οι χώρες αγνοούν τις αποφάσεις και καταβάλλουν πρόστιμα.

Η Marfin εκτιμά ότι δεν υπάρχει επίπτωση τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα για τον ΟΠΑΠ, εκτιμώντας ότι το μονοπωλιακό status του οργανισμού προστατεύεται από την έλλειψη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου στην Ε.Ε. για τα τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ ευθυγραμμίζονται με τα κριτήρια της Ε.Ε. για τους περιορισμούς στα τυχερά παιχνίδια από ένα κράτος-μέλος εάν αυτό γίνεται για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και των καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v