Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Βαθαίνει η κρίση μεταξύ διοίκησης και ΓΕΝΟΠ

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ με αρνητικές συνέπειες για την πορεία της Επιχείρησης. Η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη προαναγγείλει 24ωρη απεργία στις 5/11 και κλιμακωτές 48ωρες μετά τις 10/11, ενώ προετοιμάζεται και για αιφνιδιαστικές καταλήψεις μέσα στην εβδομάδα, σε χώρους κλειδιά για τη ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Βαθαίνει η κρίση μεταξύ διοίκησης και ΓΕΝΟΠ
της Χρύσας Λιάγγου

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ με αρνητικές συνέπειες για την πορεία της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη προαναγγείλει 24ωρη απεργία στις 5/11 και κλιμακωτές 48ωρες μετά τις 10/11, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr προετοιμάζεται και για αιφνιδιαστικές καταλήψεις μέσα στην εβδομάδα, σε χώρους κλειδιά για τη ΔΕΗ.

Παράλληλα διοργανώνει Τετάρτη και Πέμπτη διημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και άλλοι αρμόδιοι φορείς για να αποδείξουν, σύμφωνα με τη Γενοπ, ότι καμία από τις αλλαγές που προτείνει η διοίκηση για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ δεν είναι επιβεβλημένη από τη κοινοτική νομοθεσία.

Η διοίκηση της Γενοπ έστειλε επίσης δυο εξώδικα προς τη ΔΕΗ, ενώ ετοιμάζεται να ζητήσει νομική παρέμβαση και για την ανάρτηση από την πλευρά της διοίκησης της εισήγησης για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ στην ιστοσελίδα της.

Η ανάρτηση έγινε την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβάνει το πλήρες σχέδιο για το σπάσιμο της ΔΕΗ σε έξι θυγατρικές και η ίδια η εισήγηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων των θυγατρικών, σημειώνοντας ότι τέτοιες αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο από το μέτοχο.

Στην ουσία η διοίκηση με την εισήγηση προς το ΔΣ που έχει αναρτήσει ζητά την καταρχήν έγκριση των μελών του ΔΣ για την πρώτη φάση αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, ενώ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, μετατίθενται για επόμενες αποφάσεις του ΔΣ της μητρικής.

Η ΓΕΝΟΠ αντιδρά στο σπάσιμο της ΔΕΗ καταγγέλλει τη διοίκηση για σχέδιο ιδιωτικοποίησης και σε ότι αφορά την ανάρτηση της εισήγησης στο διαδίκτυο καταγγέλλει παράβαση των κανόνων λειτουργίας της ΕΚ.

* Το Σχέδιο εισήγησης προς το ΔΣ της ΔΕΗ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v