Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης θυγατρικών

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο ή σκέψη για πώληση των θυγατρικών της και η οργανωτική αναδιάρθρωση με τη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, αποσκοπεί στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητά της, επισημαίνει η ΔΕΗ με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

ΔΕΗ: Δεν υπάρχει σχέδιο πώλησης θυγατρικών
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο ή σκέψη για πώληση των θυγατρικών της και η οργανωτική αναδιάρθρωση με τη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, αποσκοπεί στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητά της, επισημαίνει η ΔΕΗ με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ειδικότερα, η επιχείρηση τονίζει τα εξής:

”Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία γίνονται αναφορές στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση της εταιρείας, η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Στην παρούσα φάση οι κατ’αρχήν προτάσεις της εταιρείας είναι αντικείμενο διαβούλευσης, δεν υπάρχουν τετελεσμένα και το σχετικό σχέδιο Εισήγησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο αποσκοπεί στην έγκριση για την εκπόνηση των σχετικών μελετών. Με βάση τις μελέτες αυτές θα αξιολογείται κάθε βήμα της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης τόσο ως προς τη σκοπιμότητα όσο και ως προς τον τρόπο υλοποίησής της.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης έχει καθήκον να φροντίζει για τον εκσυγχρονισμό, τη συνεχή ανάπτυξη και την ασφαλή λειτουργία της στα πλαίσια του νέου ρυθμιστικού περιβάλλοντος, στο οποίο είναι υποχρεωμένη να δραστηριοποιείται. Για το σκοπό αυτό οφείλει να μελετά την εμπειρία των ομοειδών εταιρειών στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αντίθετα, αν δεν επεδείκνυε αυτή τη μέριμνα, θα έπρεπε να δεχθεί εύλογη κριτική.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι :

• Η Διοίκηση θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε αλλαγή τη διασφάλιση των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εν γένει εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

• Η οργανωτική αναδιάρθρωση με τη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών, που προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία και εφαρμόζεται από όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, αποσκοπεί στη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της Επιχείρησης.

Ο ιδιοκτησιακός έλεγχος των θυγατρικών θα παραμείνει κατά 100% στη μητρική εταιρεία και συνεπώς δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης καθώς δεν οδηγεί σε καμιά περίπτωση στην απομείωση της περιουσίας της αλλά τουναντίον στη διευκόλυνση της πραγματοποίησης του επενδυτικού της σχεδίου και μέσω αυτού στην επαύξηση της περιουσιακής της βάσης.

• Για κάθε βήμα θα εκπονούνται μελέτες, έτσι ώστε να διασφαλίζονται πλήρως, η εύρυθμη και συνεχής λειτουργία της και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτές οι μελέτες θα γνωστοποιούνται στους stakeholders (εργαζομένους, μετόχους και αρμόδιες αρχές) στο πλαίσιο μιας συνεχούς διαβούλευσης, η οποία προβλέπεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

• Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο ή σκέψη για πώληση των θυγατρικών της Επιχείρησης αλλά αντίθετα για ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. είναι σταθερά προσηλωμένη στην πραγματοποίηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τα θέματα εκσυγχρονισμού της Επιχείρησης που ενδιαφέρουν ολόκληρη την κοινωνία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v