Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΓΑ: Εύλογο το προσφερόμενο τίμημα 5,5 ευρώ

Εύλογο χαρακτήρισε το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 5,50 ευρώ ανά μετοχή το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης της Εθνικής Τράπεζας.

ΕΕΓΑ: Εύλογο το προσφερόμενο τίμημα 5,5 ευρώ
Εύλογο χαρακτήρισε το προσφερόμενο αντάλλαγμα των 5,50 ευρώ ανά μετοχή το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης της Εθνικής Τράπεζας.

Δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα ελέγχει την Εθνική Ασφαλιστική, η απόκτηση επιπλέον μετοχών της δεύτερης από την πρώτη δεν πρόκειται να επιφέρει μεταβολές στη στρατηγική της εταιρίας, ούτε στους επιχειρηματικούς της στόχους και στους στόχους της Εθνικής Τράπεζας σε σχέση με αυτήν.

Με την ενίσχυση της θέσης της στην εταιρία, Εθνική Τράπεζα προσβλέπει στην επέκταση της συνεργασίας με την εταιρία με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη του κλάδου bancassurance και την πραγματοποίηση οικονομιών κλίμακος με τελικό σκοπό την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας.

Η Δημόσια Πρόταση και η στη συνέχεια διαγραφή των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής από το Χ.Α., σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πολυετούς προσπάθειας του Προτείνοντος να απλουστεύσει και να εξορθολογήσει τη δομή του Ομίλου του, μεταξύ άλλων με τη διαγραφή όλων των θυγατρικών του, του χρηματοπιστωτικού του τομέα από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως έχει ανακοινώσει η εταιρία, η στρατηγική της για την επόμενη τριετία πρόκειται να κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες:

* Ανάπτυξη εργασιών σε όλους τους κλάδους με ιδιαίτερη έμφαση στην εκμετάλλευση των δικτύων του Προτείνοντος και την προώθηση προϊόντων bancassurance, αύξηση αριθμού δικτύων πωλήσεων σε περιοχές με χαμηλή παρουσία, αύξηση μεριδίου αγοράς στον κλάδο Αυτοκινήτων μέσω στοχευμένης τιμολογιακής πολιτικής και βελτίωση κινήτρων πωλήσεων.

* Βελτίωση περιθωρίου κέρδους μέσω μείωσης του κόστους διαχείρισης ζημιών και διατήρηση του κόστους λειτουργίας της Εταιρίας σταθερού.

* Βελτίωση ποιότητας υπηρεσιών μέσω αναβάθμισης εφαρμογών και υιοθέτησης αυτοματισμών.

* Βελτίωση διαχείρισης κινδύνων μέσω της αντασφαλιστικής πολιτικής, της αναδιάρθρωσης του εσωτερικού ελέγχου και την εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

* Ανάπτυξη εκτός Ελλάδας με την επέκταση των δραστηριοτήτων στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία και πιθανή επέκταση σε άλλες χώρες όπου ο Προτείνων διαθέτει ισχυρή παρουσία.

* Η γνώμη του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v