Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή δικαίωση σε ΔΕΗ -Contοur Global από Σκόπια

Πιθανή θεωρείται η δικαίωση της ΔΕΗ και της κοινοπραξίας Sencap (ΔΕΗ-Contοur Global) στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Negotino.

Πιθανή δικαίωση σε ΔΕΗ -Contοur Global από Σκόπια
Πιθανή θεωρείται η δικαίωση της ΔΕΗ και της κοινοπραξίας Sencap (ΔΕΗ-Contour Global) στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Negotino.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική επιτροπή των Σκοπίων αναμένεται να μην προχωρήσει σήμερα στην υπογραφή κατακύρωσης του διαγωνισμού στην κοινοπραξία Hatch που προκρίθηκε, ενώ ενδέχεται να κατακυρώσει τον διαγωνισμό στην εταιρία Sencap.

Η ενέργεια αυτή γίνεται στον απόηχο έντονων και διαρκών πιέσεων της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) και της Αμερικανικής Κυβέρνησης υπέρ της προσφοράς στο σχετικό διαγωνισμό της ελληνο-αμερικανικής κοινοπραξίας Sencap, που αποτελείται από την ΔΕΗ, την Contour Global και την EBRD.

Οι ιδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι η σκοπιανή κυβέρνηση θα ασχοληθεί με την κατάληξη του διαγωνισμού σε προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό είχε προκριθεί η τουρκο-βουλγαρική κοινοπραξία Hatch, παρά το γεγονός ότι πρόσφερε χαμηλότερο τίμημα από την Sencap.

Η Sencap είχε προσφύγει κατά της απόφασης ενώ η τροπή που παίρνουν τα πράγματα υπέρ της ΔΕΗ και του αμερικανού συνεταίρου της Contur Global φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με την δικαστική διαδικασία αλλά με πολιτικούς παράγοντες.

Στο μεταξύ, έντονη είναι η φημολογία στην αγορά για απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της Sencap, κ. Κουβάτσου, με τις σχετικές προθέσεις να αποδίδονται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v