Διατηρείται το ενδιαφέρον της Maersk για ΟΛΠ-ΟΛΘ

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα εμπορικά τμήματα των ΟΛΠ και ΟΛΘ η Maersk Line, ωστόσο αναμένει την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού προκειμένου να αποφασίσει τη συμμετοχή της, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρίας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κ. Claus Garbers.

Διατηρείται το ενδιαφέρον της Maersk για ΟΛΠ-ΟΛΘ
Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τα εμπορικά τμήματα των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η δανέζικη Maersk Line, ωστόσο αναμένει την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού προκειμένου να αποφασίσει τη συμμετοχή της (ή μη) στον διαγωνισμό, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρίας για την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κ. Claus Garbers, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες.

Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, τόσο ο κ. Garbers όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Hellas, κ. Mark Niederer, ξεκαθάρισαν ότι η θέση των δύο λιμανιών είναι στρατηγικής σημασίας, ενώ έδειξαν να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για το οποίο επισήμαναν ιδιαίτερα και τη γεωγραφική του θέση.

Τα στελέχη πάντως διέψευσαν ότι η εταιρία συζητά με άλλες προκειμένου να ενταχθούν σε όμιλο, διεκδικώντας από κοινού να αναλάβουν την εκμετάλλευση υπηρεσιών του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων με αντάλλαγμα την επένδυση κεφαλαίων για εκσυγχρονισμό του.

Ο κ. Garbers σημείωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο έθεσε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις υποδομές που περιβάλλουν τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v