Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγωνία για τους πελάτες της International Life

Λύση μέσα σε στενά περιθώρια καλούνται να δώσουν οι αρμόδιοι, προκειμένου οι ασφαλισμένοι της International Life να μην μπουν σε περιπέτειες. Ποια είναι τα εναλλακτικά σενάρια. Τι υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Αγωνία για τους πελάτες της International Life

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου του κλάδου ζωής της International Life, μετά την απόφαση της ΤτΕ να θέσει ως σχετικό χρονικό όριο την 20ή Μαΐου.

Πηγές προσκείμενες στην International Life χαρακτηρίζουν ως θετική την εξέλιξη, καθώς η ΤτΕ ξεκαθαρίζει τη δυνατότητα μερικής μεταφοράς του χαρτοφυλακίου της και όλα δείχνουν πως ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά στην Εθνική Ασφαλιστική όλων των προϊόντων υγείας, είτε αυτά είναι αυτόνομα, είτε συνδέονται με άλλες επενδυτικές ή λοιπές καλύψεις του κλάδου ζωής.

Ωστόσο, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση (η Εθνική Ασφαλιστική δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις και μάλιστα ορισμένοι εκφράζουν έντονες αμφιβολίες για το τελικό περιεχόμενο αυτών), δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα μπορούσε να γίνει με το υπόλοιπο τμήμα του χαρτοφυλακίου, με κύκλους της αγοράς να θέτουν τα παρακάτω εναλλακτικά σενάρια:

Πρώτον, η International Life να προχωρήσει σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να καλύψει το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας.

Δεύτερον, να εκχωρηθούν οι ζημίες του χαρτοφυλακίου με τη λογική των «κόκκινων δανείων», εξέλιξη που θα είχε επιπτώσεις τουλάχιστον σε μέρος των ασφαλιστικών συμβολαίων.

Και τρίτον, να ανακληθεί η άδεια της εταιρείας και έτσι οι ασφαλισμένοι (για ποσά χαμηλότερα των 30.000 ευρώ) να δικαιούνται κάλυψης από το Εγγυητικό Κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το βασικό ζητούμενο είναι μέσα στις επόμενες μέρες οι αρμόδιοι να κινηθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να διασφαλιστούν πρώτα τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και στη συνέχεια των εργαζομένων.

«Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα. Κανείς δεν θέλει και κανέναν δεν συμφέρει να επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Ασπίς, έστω και σε μικρότερο βαθμό, έστω και σε μικρότερη έκταση», δηλώθηκε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v