Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ - Πειραιώς ”κοιτούν” την ουκρανική KreditProm

Στο στόχαστρο μεγάλων ελληνικών τραπεζών έχει εισέλθει σύμφωνα με πληροφορίες η ουκρανική τράπεζα KreditProm, η οποία διαθέτει και ελληνικής καταγωγής μέτοχο μειοψηφίας.

ΕΤΕ - Πειραιώς ”κοιτούν” την ουκρανική KreditProm
Στο στόχαστρο μεγάλων ελληνικών τραπεζών έχει εισέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ουκρανική τράπεζα KreditProm, η οποία διαθέτει και ελληνικής καταγωγής μέτοχο μειοψηφίας.

Τόσο η Εθνική όσο και η Πειραιώς διερευνούν μεταξύ άλλων την περίπτωση της KreditProm, η οποία με στοιχεία τέλους 2006, κατείχε την 12η θέση σε μερίδιο στην τοπική αγορά με συνολικό ενεργητικό 7,1 δισ. χρίβνα (το ουκρανικό νόμισμα), μετοχικό κεφάλαιο 652 εκατ. χρίβνα και κέρδη 57 εκατ. χρίβνα.

Το τίμημα για την εξαγορά της, σύμφωνα με ορκωτούς που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ν. Α Ευρώπης, μπορεί να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, καθώς διαθέτει μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και το ενδιαφέρον για την απόκτησή της από πλευράς ευρωπαικών τραπεζών είναι μεγάλο.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα διερευνά την αγορά της Ουκρανίας εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς προς το παρόν να προχωρήσει σε εξαγορά τοπικής τράπεζας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποκτήσει τελικώς την πρώην θυγατρική της Finansbank η οποία είχε εξαιρεθεί από τη συμφωνία μεταβίβασης της τουρκικής τράπεζας.

Χρ. Κίτσιος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v