Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 230 εκατ. ευρώ η σύμβαση με Intralot

Δυόμισι φορές υψηλότερο από αυτό που είχε διαρρεύσει είναι το τίμημα της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της κοινοπραξίας Intralot-Intralot International Ltd και της Ανώνυμης Εταιρίας Οργάνωσης, Λειτουργίας και Προβολής Στοιχημάτων, η οποία υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ”Ελευθεροτυπίας”. Η σύμβαση θα κοστίσει περίπου 230 εκατ. ευρώ.

ΟΠΑΠ: Στα 230 εκατ. ευρώ η σύμβαση με  Intralot
Δυόμισι φορές υψηλότερο από αυτό που είχε διαρρεύσει είναι το τίμημα της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΑΠ και της κοινοπραξίας Intralot-Intralot International Ltd και της Ανώνυμης Εταιρίας Οργάνωσης, Λειτουργίας και Προβολής Στοιχημάτων, η οποία υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2007, σύμφωνα με σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ”Ελευθεροτυπίας”.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η σύμβαση αυτή θα κοστίσει επιεικώς 230 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ (συνυπολογισμένου και του ΦΠΑ) για τα τρία χρόνια που προβλέπει η συμφωνία (μέχρι τον Ιούλιο του 2010) και πάνω από 300 εκατ. ευρώ εάν αυτή παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι το κόστος της σύμβασης ανέρχονταν σε 96,48 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”, στη σύμβαση προβλέπονται τα εξής:

- Το τριετές τίμημα για τη χρήση του εξοπλισμού (hardware, software-λογισμικών εφαρμογών), συμπεριλαμβανομένων και των αδειών χρήσης του λογισμικού, ανέρχεται σε 96.480.000 ευρώ, που με τον ΦΠΑ γίνονται 114.811.000 ευρώ.

- Το κρυμμένο τίμημα προέρχεται από τις παραγράφους της σύμβασης 2.2, 2.3 και 2.4, που τιμολογούνται –διαρκώς αναπροσαρμοζόμενες- με βάση άλλες συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot Telecom, οι οποίες υπογράφηκαν στις 28/7/2005. Οι τρεις τύποι των 29.400 τερματικών μηχανών για τη μηνιαία συντήρησή τους θα κοστίζουν από 48 ευρώ έως 152 ευρώ (ανάλογα με τον τύπο). Για τα τρία χρόνια, το κόστος θα ξεπεράσει τα 104 εκατ. ευρώ, ενώ σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν το τίμημα τεχνικής λειτουργίας (σύμβαση ΟΠΑΠ - Intracom IT) και το κόστος των υπηρεσιών συντήρησης του εξοπλισμού των δύο μηχανογραφικών κέντρων του ΟΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

- Σε άλλο σημείο της σύμβασης αναφέρεται ότι ο εργολάβος (Intralot) εγκαθιδρύει το σύστημά του στον ΟΠΑΠ και το αναβαθμίζει, ενώ ΟΠΑΠ και Intralot προχωρούν και σε συμπαραγωγή νέων παιχνιδιών, τα οποία θα εκμεταλλεύονται από κοινού. Προβλέπεται η διάθεση προς χρήση του λογισμικού 12 νέων παιχνιδιών (τύπου ΜΠΙΝΓΚΟ, ΛΟΤΤΟ), με μέγιστο 5 νέα παιχνίδια ανά έτος.

Το κόστος αυτό (230 εκατ. ευρώ), που η απερχόμενη διοίκηση φρόντισε να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό για άγνωστο λόγο, διαμορφώνεται από τον συνυπολογισμό του τιμήματος υπηρεσιών τεχνικής λειτουργίας και συντήρησης των 29.400 τερματικών τριών τύπων αλλά και των δύο μηχανογραφικών κέντρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v