Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αναβαθμίζει Εμπορική, Επιβεβαιώνει για ΕΤΕ

Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της (Α+) της Εμπορικής Τράπεζας προχώρησε η Fitch. Παράλληλα σε ξεχωριστή ανάλυση επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής.

Fitch: Αναβαθμίζει Εμπορική, Επιβεβαιώνει για ΕΤΕ
Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της (Α+) της Εμπορικής Τράπεζας προχώρησε η Fitch, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης η αναβάθμιση των προοπτικών της Εμπορικής συνδέεται με την αυξημένη ενσωμάτωση της τράπεζας στην Credit Agricole.

Παράλληλα ο οίκος επισημαίνει ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της τράπεζας θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε διάστημα 12 με 18 μήνες.

Εξάλλου ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ”Α-” για την μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές (outlook).

Όπως τόνισε οι αξιολογήσεις αντανακλούν, μεταξύ άλλων, την ηγετική θέση της τράπεζας στην Ελλάδα και την ικανοποιητική κεφαλαιοποίησή της.

Παράλληλα επισημαίνει ότι η Εθνική έχει στρέψει την προσοχή της στην περαιτέρω επέκταση στο κομμάτι της λιανικής αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v