Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εποχή για ΟΤΕ και Cosmote στη Ρουμανία

Σε νέα φάση δραστηριοποίησης στη ρουμανική αγορά προχωρά από φέτος η θυγατρική του ΟΤΕ RomTelecom, με κύρια συστατικά τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και την επιθετικότερη εμπορική πολιτική. Η RomTelecom προχωρά σε ένα σύνολο από παρεμβάσεις, καταφέρνοντας μήνα με τον μήνα να περιορίζει τις απώλειες συνδρομητών. Για το 2009, γενικότερα, ο όμιλος ΟΤΕ στοχεύει σε 15 εκατ. πελάτες στη Ρουμανία.

Νέα εποχή για ΟΤΕ και Cosmote στη Ρουμανία
του απεσταλμένου μας στο Βουκουρέστι Στ. Κοτζαμάνη

Σε νέα φάση δραστηριοποίησης στη ρουμανική αγορά προχωρά από φέτος η θυγατρική του ΟΤΕ RomTelecom, με κύρια συστατικά τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια και την επιθετικότερη εμπορική πολιτική.

Συγκεκριμένα, η RomTelecom προχωρά σε ένα σύνολο από παρεμβάσεις (νέα πακέτα, μειώσεις τιμολογίων κ.λπ.), καταφέρνοντας μήνα με τον μήνα να περιορίζει τις απώλειες συνδρομητών κι έτσι φέτος αναμένεται ότι θα κλείσει με 3 εκατ. συνδρομητές που αντιστοιχούν σε 70% μερίδιο αγοράς.

Από το 2008, μάλιστα, στόχος είναι οι εισροές πελατών να υπερβαίνουν τις εκροές.

Αντίθετα με τη σταθερή τηλεφωνία, στις υπηρεσίες Internet το μερίδιο αγοράς αναμένεται να αυξηθεί από 8% πέρυσι σε 17% έως 20% το 2008.

Τέλος, στο κομμάτι της δορυφορικής τηλεόρασης στοχεύεται για φέτος μερίδιο 8% έπειτα από 410.000 συνδέσεις μέσα σε 10 μήνες.

Συνολικότερη πολιτική της RomTelecom στην αγορά της Ρουμανίας είναι η διατήρηση των εσόδων από τις παραδοσιακές δραστηριότητες, η εκμετάλλευση γενικότερα της ανάπτυξης της οικονομίας, η αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και η αντιστροφή της εικόνας, που δείχνει ότι πρόκειται για την καλύτερη εταιρία και όχι για κάποια που χάνει μερίδιο αγοράς.

---”Τρέχει” η Cosmote

Με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενη και την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός, η Cosmote κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς 11,4%, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις στα τέλη του 2005.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα, φέτος αναμένεται δραστική βελτίωση, το 2008 αναμένεται θετικό EBITDA και για το 2009 θετική κερδοφορία.

Για το 2009, γενικότερα, ο όμιλος ΟΤΕ στοχεύει σε 15 εκατ. πελάτες στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v