Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Η ERGO και το Ταμείο

Πληθαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Πέρα από ΕRGO και ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, ενδιαφέρον έχει δείξει εγχώριο πολυμετοχικό σχήμα που βρίσκεται στη διαδικασία του συντονισμού.

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Η ERGO και το Ταμείο

Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον Όμιλο ERGO (έχει περάσει 1,5 έτος από την υπογραφή του σχετικού MoU) έχει προκαλέσει ανησυχίες για την τελική κατάληξη του όλου θέματος και εκνευρισμό σε ένα τμήμα της ΑΤΕ, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί γύρω από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας.

Και όλα αυτά, όταν εδώ και πολλούς μήνες η φημολογία επιμένει ότι το deal θα ολοκληρωθεί από... εβδομάδα σε εβδομάδα και όταν ο Όμιλος Πειραιώς (πωλητής) έχει θέσει ως χρονικό όριο ολοκλήρωσης της συναλλαγής το τέλος του 2016.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, το Euro2day.gr είχε δημοσιεύσει από τα τέλη του 2015 ρεπορτάζ με τίτλο «κινητικότητα στην ΑΤΕ Ασφαλιστική», που μεταξύ άλλων αναφερόταν σε φήμες για το αρχικό ενδιαφέρον άλλου στρατηγικού επενδυτή.

Ο επενδυτής αυτός ήταν το TEA-ΕΑΠΑΕ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων), που άλλωστε έχει αποκτήσει ρόλο στρατηγικού επενδυτή στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ έχει ενημερώσει σχετικά για το (αρχικό τουλάχιστον) ενδιαφέρον του και την εποπτεύουσα αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος).

Πέραν αυτού όμως, η συνεχιζόμενη έκτοτε καθυστέρηση φαίνεται πως έχει διευρύνει τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

Ακούγεται λοιπόν ότι εταιρεία που είναι κυρίως γνωστή για το ενδιαφέρον εξαγοράς «ζημιών» από ελληνικές εταιρείες πρωτοστατεί σε ευρύτερο σχήμα με στόχο την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Ανάλογη πρόθεση φημολογείται πως υπάρχει και από εγχώριο πολυμετοχικό σχήμα που βρίσκεται στη διαδικασία του συντονισμού.

Σε κάθε περίπτωση, τον πρώτο λόγο για την ΑΤΕ εξακολουθεί να τον έχει ο Όμιλος ERGO, που αργά ή γρήγορα θα κληθεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του (περιμένει άραγε να δει τις εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και του κινδύνου της χώρας γενικότερα;).

Πάντως, οι Γερμανοί αγοράζουν ασφαλιστική εταιρεία στη Ρουμανία, ενώ δεν συζητούσαν καν μέχρι πέρυσι την εξαγορά της θυγατρικής που διέθετε η ΑΤΕ Ασφαλιστική στην ίδια βαλκανική χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v