Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση της Attica Bank στην ΕΘΕ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση της Τράπεζας Αττικής. Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Τράπεζας, όπως δήλωσε ο κ. Κολλίντζας, η Κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρουσίαση της Attica Bank στην ΕΘΕ
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών της εκδηλώσεων, η παρουσίαση της Τράπεζας Αττικής.

Στη συγκεκριμένη παρουσίαση δόθηκε έμφαση στη θετική εξέλιξη των μεγεθών και των αποτελεσμάτων της Attica Bank στην τρέχουσα χρήση, καθώς και στην στρατηγική της Τράπεζας για λειτουργική αναδιάρθρωση και οργανική ανάπτυξη.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κος Τρύφων Κολλίντζας, η Τράπεζα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας υγιών αποτελεσμάτων, μετά από μια διετή περίοδο εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου της, αλλά και οργανωτικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης.

Τη διετία 2005-2006 η Διοίκηση της Τράπεζας υποχρεώθηκε να σχηματίσει ιδιαίτερα υψηλές προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις για την πλήρη εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, γεγονός που είχε επηρεάσει τα αποτελέσματά της.

Παράλληλα, όμως, έγιναν ιδιαίτερα σημαντικά βήματα για την οργανωτική και λειτουργική αναδιάρθρωση της Τράπεζας, όπως η εισαγωγή συστημάτων ελέγχου κινδύνων, η κεντροποίηση εγκριτικών διαδικασιών, η εγκατάσταση CRM για την αύξηση των σταυροειδών πωλήσεων, το νέο σύστημα λογιστικής της ORACLE, η αναβάθμιση του κεντρικού πληροφοριακού συστήματος το οποίο σήμερα επιτρέπει τη λειτουργία της Τράπεζας σε συνεχή χρόνο.

Συνέπεια των πιο πάνω αναφερόμενων ενεργειών, είναι η σημαντική αύξηση των μεγεθών και των αποτελεσμάτων κατά την τρέχουσα χρήση.

Το σύνολο των δανείων της Τράπεζας εμφανίζει ετήσιο ρυθμό αύξησης 26%, έναντι 18% του συνόλου των τραπεζών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης για τις καταθέσεις είναι 16%, έναντι 13,6% για το σύνολο των τραπεζών.

Επίσης το Α΄ εξάμηνο, τα αποτελέσματα σε ενοποιημένη βάση προ φόρων ανήλθαν σε 10.113,8 χιλ. ευρώ, έναντι μόλις 241,9 χιλ. ευρώ. Η αύξηση αυτή των αποτελεσμάτων έχει επιταχυνθεί στο Γ΄ τρίμηνο του 2007.

Η αύξηση κεφαλαίου κατά 148,6 εκατ. ευρώ τον περασμένο Ιούνιο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για υλοποίηση του ρεαλιστικά αισιόδοξου τριετούς (2007-2009) business plan της Τράπεζας.

Ήδη υλοποιούνται με απόλυτη επιτυχία οι στόχοι του πρώτου έτους του Επιχειρηματικού Σχεδίου, το οποίο εκτός από την λειτουργική και οργανωτική αναδιάρθρωση που προαναφέραμε, περιλαμβάνει τη δημιουργία 7-8 νέων καταστημάτων ανά έτος, την ενεργοποίηση στο bancassurance, την δραστηριοποίηση σε νέους τομείς όπως το real estate.

Βασικούς επίσης στόχους αποτελούν αφενός η αποτελεσματική διαχείριση του κόστους, που είναι ήδη εμφανής από τα αποτελέσματα του 2007, και αφετέρου η αύξηση της παραγωγικότητας, με υιοθέτηση συστήματος κινήτρων και διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού.

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Attica Bank, όπως δήλωσε ο κος Κολλίντζας, η Κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v