Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Αττικής: Προκρίνει ξένο εταίρο η διοίκηση

Η Τράπεζα Αττικής, μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιεί, έχει εξυγιανθεί και μπορεί να σημειώνει κέρδη κοντά στον μέσο όρο του κλάδου, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Τρύφων Κολλίντζας στα πλαίσια της σημερινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Τρ. Αττικής: Προκρίνει ξένο εταίρο η διοίκηση
του Ιεροκλή Καπογιάννη

Η Τράπεζα Αττικής, μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιεί, έχει εξυγιανθεί και μπορεί να σημειώνει κέρδη κοντά στον μέσο όρο του κλάδου, δήλωσε ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Τρύφων Κολλίντζας, στα πλαίσια της σημερινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο κ. Κολλίντζας επίσης ανέφερε ότι η επιδιωκόμενη προσέλκυση στρατηγικού συνεταίρου θα συμβάλει στην επίλυση των τελευταίων προβλημάτων της τράπεζας που επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και στο υψηλό κόστος άντλησης χρήματος.

Σχετικά με την προσπάθεια προσέλκυσης στρατηγικού συνεταίρου, η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της πρόσληψης συμβούλου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις αρχές Νοεμβρίου.

Εκτίμηση του κ. Κολλίντζα είναι ότι ενδιαφέρον θα μπορούσε να υπάρξει κυρίως από ομίλους του εξωτερικού, καθώς για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα προέκυπτε θέμα κανιβαλισμού δικτύου, ενώ για τις μικρότερες θέμα εύρεσης κεφαλαίων.

Αντίθετα, οι ξένοι ενδιαφέρονται όχι μόνο για το δίκτυο και τις εργασίες της Ελλάδας αλλά και για να χρησιμοποιήσουν την Τράπεζα Αττικής ως εφαλτήριο για την επέκτασή τους στα Βαλκάνια.

Με την προσέλκυση του στρατηγικού συνεταίρου, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το ποσοστό του ΤΣΜΕΔΕ θα μειωθεί, πλην όμως οποιοσδήποτε ξένος εταίρος θα ήθελε το ταμείο ως ισχυρό σύμμαχο δίπλα του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v