Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα μονάδα από Calpak στο Λουτράκι

Η Calpak είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία, η πρώτη παραγωγική εταιρία σε όλη την Ευρώπη που έκανε εμπορική επιτυχία στην αγορά της ηλιακής ενέργειας. Από το 1976 που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα, παραμένει στην πρώτη γραμμή της αγοράς.

Νέα μονάδα από Calpak στο Λουτράκι
"Ο εορτασμός των 40 ετών πρωτοπορίας στην παραγωγή συστημάτων ηλιακής ενέργειας καθώς και η παρουσίαση του νέου, ανατρεπτικού στην τεχνολογία του και την απόδοση, δοχείου ζεστού νερού Calpak-gse" είναι τα κεντρικά θέματα της ημερίδας που διοργανώνει η εταιρία παραγωγής ηλιακών συστημάτων Calpak τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 14:30-19:00 στην αίθουσα Horizon του Divani Caravel.

Η εκδήλωση αυτή έχει στόχο να προβάλλει την μακρόχρονη πορεία της Calpak Α.Ε, της πρώτης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εταιρίας που εξέλιξε τεχνολογικά και έκανε δημοφιλείς τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Τα 40 χρόνια λειτουργίας της εταιρίας είναι γεμάτα από έρευνα, παραγωγικές επενδύσεις, τεχνολογικά επιτεύγματα και επιτυχή διείσδυση σε νέες αγορές. Η εκδήλωση αποσκοπεί επίσης στην ενημέρωση των συνεργατών της εταιρίας σχετικά με το νέο προϊόν του εργοστασίου της Calpak στο Λουτράκι Κορινθίας, της δεξαμενής ζεστού νερού χρήσης Calpak gse. Η δεξαμενή αυτή φέρει έναν εξελιγμένο εναλλάκτη θερμότητας (που έχει ευρωπαϊκή πατέντα) η απόδοση του οποίου είναι ανατρεπτική σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα και θα βοηθήσει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας των κατοικιών και των ξενοδοχείων.

Η Calpak είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία, η πρώτη παραγωγική εταιρία σε όλη την Ευρώπη που έκανε εμπορική επιτυχία στην αγορά της ηλιακής ενέργειας. Από το 1976 που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα, παραμένει στην πρώτη γραμμή αυτής της αγοράς.

Τα τελευταία χρόνια οι εξαγωγές της προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, έφτασαν το 60% του τζίρου της. Σήμερα, η εταιρία επανακαθορίζει την εξαγωγική της στρατηγική με βάση τις γενικότερες συνθήκες της οικονομίας αλλά και τις ειδικότερες ενεργειακές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα, στοχεύοντας περισσότερο σε νέες ανερχόμενες αγορές στην Αμερική και την Ασία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Calpak ολοκληρώνει μια νέα βιομηχανική μονάδα, δίπλα στην υπάρχουσα στο δήμο Λουτρακίου, που θα ενισχύσει πολύ την ανταγωνιστικότητα μας ενώ πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέα πραγματικά καινοτόμα μοντέλα ηλιακών θερμοσιφώνων. Το ένα μάλιστα από αυτά έχει ήδη κατοχύρωση πανευρωπαϊκής πατέντας.

«Εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα είναι η εποχή που πρέπει να τολμήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας καθιέρωσαν στην αγορά. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς μας, που είναι το ζητούμενο, προϋποθέτει αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Οι εταιρίες που θα το κάνουν αυτό θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα. Για να αντεπεξέλθουμε στο διεθνή ανταγωνισμό, πρέπει να βασιστούμε στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της πατρίδας μας και, σε αυτό το πλαίσιο, η αριστεία στην έρευνα και την καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό της γενικότερης αναπτυξιακής διεξόδου. Η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, η έρευνα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την αύξηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας μιας επιχείρησης» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της CALPAK κ. Παναγής Κωνσταντινίδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v