Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρηση Χ. Κύρκου από τη Eurobank Properties

Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Properties ο κ. Χαράλαμπος Κύρκος, ύστερα από μια επιτυχημένη 7ετή θητεία. Επίσης, η Γ.Σ. της εταιρίας ενέκρινε την απόκτηση 10 ακινήτων ιδιοκτησίας της EFG με τίμημα αγοράς 57.463.466 ευρώ.

Αποχώρηση Χ. Κύρκου από τη Eurobank Properties
Ύστερα από μια επιτυχημένη 7ετή θητεία στη θέση του ΑΕΕΑΠ εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Ο κ. Κύρκος συνέβαλε ουσιαστικά στη μέχρι τώρα ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Κύρκος συμφώνησε να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως προέδρου του Δ.Σ. έως τις 31/12/2007. Το Δ.Σ. και η διοίκηση της εταιρίας ευχαριστούν θερμά τον κ. Χ. Κύρκο για την προσφορά του.

Εξάλλου, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007, με απαρτία 73,81% ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τους βασικούς όρους της απόκτησης από την εταιρία, των ακόλουθων 10 (δέκα) ακινήτων ιδιοκτησίας της EFG Eurobank Ergasias μετόχου της εταιρίας με ποσοστό 54,8%.

Ειδικότερα:

(α) Ένα κτίριο μικτής χρήσης (γραφεία και καταστήματα) το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βουκουρεστίου 22 και Βαλαωρίτου 3, στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι ένα επταώροφο κτίριο με δύο υπόγεια και ισόγειο, συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 2.035,40 τ.μ., με τίμημα αγοράς 10.294.338 ευρώ.

(β) Ένα συγκρότημα κτιρίων γραφείων αποτελούμενο από τρία εν επαφή κτίρια το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καλλιρόης 19, στην Αθήνα, συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 2.627,05 τ.μ., με τίμημα αγοράς 4.865.246 ευρώ.

(γ) Ένα κτίριο μικτής χρήσης (γραφεία και καταστήματα) το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καλλιρόης 21, στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι ένα τετραώροφο κτίριο με ισόγειο, συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 2.151,21 τ.μ., με τίμημα αγοράς 4.456.543 ευρώ.

(δ) Μέρος ενός κτιρίου γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 34 (πρώην Πανεπιστημίου), στην Αθήνα. Το ακίνητο αποτελείται από δεύτερο υπόγειο, πρώτο, τρίτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο και όγδοο όροφο, συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 2.198,14 τ.μ. , με τίμημα αγοράς 5.639.215 ευρώ.

(ε) Ένα διατηρητέο κτίριο γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σανταρόζα 5, στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι ένα τριώροφο κτίριο με υπόγειο και ισόγειο, συνολικής εκμισθωμένης επιφανείας 2.336,60 τ.μ., με τίμημα αγοράς 5.226.866 ευρώ.

(στ) Ένα κτίριο γραφείων το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σανταρόζα 7, στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι ένα επταώροφο κτίριο με υπόγειο και ισόγειο, συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 2.136,30 τ.μ., με τίμημα αγοράς 5.311.263 ευρώ.

(ζ) Ο δεύτερος όροφος ενός επταώροφου κτιρίου γραφείων, συγκεκριμένα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Όθωνος 8, στην Αθήνα. Το ακίνητο είναι συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 788,50 τ.μ., με τίμημα αγοράς 4.697.263 ευρώ.

(η) Ένα κτίριο μικτής χρήσης (γραφεία και καταστήματα) το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 9 και Κούμα, στη Λάρισα. Το ακίνητο αποτελείται από δύο υπόγεια ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής εκμισθωμένης επιφανείας 1.202,80 τ.μ., με τίμημα αγοράς 4.439.594 ευρώ.

(θ) Ένα διατηρητέο κτίριο μικτής χρήσης (γραφεία και καταστήματα) το οποίο βρίσκεται επί της οδού 25ης Αυγούστου και Κορωναίου, στο Ηράκλειο Κρήτης. Το ακίνητο είναι ένα τετραώροφο κτίριο με ισόγειο, συνολικής εκμισθωμένης επιφανείας 1.883.95 τ.μ., με τίμημα αγοράς 6.700.000 ευρώ.

(ι) Οριζόντια ιδιοκτησία αποτελούμενη από ισόγειο και μεσώροφο (κατάστημα), η οποία βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 36 (πρώην Πανεπιστημίου), στην Αθήνα. Το ακίνητο αυτό είναι συνολικής εκμισθωμένης επιφάνειας 814,16 τ.μ., με τίμημα αγοράς 5.833.138 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι ως προς το υπό (ι) ακίνητο ανωτέρω επίκειται η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση της απόφασης αυτής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη διάταξη του άρθρου 10 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3604/2007.

Παράλληλα, ενέκρινε την υπογραφή σύμβασης στην οποία θα εκτίθενται οι σημαντικότεροι όροι συνεργασίας μεταξύ της εταιρίας και της EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ (engagement/mandate letter), τους βασικούς όρους της σύμβασης τοποθέτησης τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών που θα προκύψουν από τις 3/9/07 αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός της εταιρίας και της EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ, την τροποποίηση των βασικών όρων της σύμβασης παροχής υπηρεσιών συμβούλου έκδοσης σχετικά με την εν λόγω αύξηση με την εταιρία ΕFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ, την τροποποίηση της από 30 Δεκεμβρίου 2005 σύμβασης παροχής συμβουλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών με την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., την έγκριση υπογραφής του συμβολαίου αγοράς από την εταιρία, ακινήτων ιδιοκτησίας της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E., μετόχου της εταιρίας με ποσοστό 54,8%, υπό τους παραπάνω βασικούς όρους, τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών σε εργαζομένους των εταιριών του ομίλου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. μεταξύ άλλων και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας καθώς και την καταβολή στον κ. Χαράλαμπο Κύρκο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, υπό την ιδιότητά του ως μέλους του, αμοιβής 133.000,00 ευρώ ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στην εταιρία.

Ενέκρινε ακόμη την προσφορά τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών που θα προκύψουν στο πλαίσιο της από 3/9/2007 αποφασισθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μετά την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης και πριν από τυχόν διάθεση σε προεγγεγραμένους επενδυτές ή σε επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην ιδιωτική τοποθέτηση, σε εργαζομένους του τομέα real estate της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. και σε εργαζομένους των θυγατρικών εταιριών ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. στην Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία και ειδικότερα των εταιριών Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, Eurobank Property Services Α.Ε., EFG Eurobank PropertyServices S.A. (Ρουμανία) EFG Property Services Sofia A.D. (Βουλγαρία), EFG Property Services d.o.o. Beograd (Σερβία). Οι ανωτέρω εργαζόμενοι θα δικαιούνται να συμμετάσχουν για την ανάληψη αδιάθετων μετοχών εφόσον ήταν εργαζόμενοι δύο (2) μήνες πριν από την έναρξη της περιόδου εγγραφής και εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι μέχρι την τελευταία μέρα της περιόδου εγγραφής (εφεξής απασχολούμενοι).

Ο ανώτατος συνολικός αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν στους απασχολουμένους ανέρχεται σε 150.000 αδιάθετες μετοχές οι οποίες θα διανέμονται ως εξής σε πέντε κατηγορίες εργαζομένων:

(α) Στην πρώτη κατηγορία κατά ανώτατο όριο 5.000 μετοχές ο καθένας, (β) στη δεύτερη κατηγορία κατά ανώτατο όριο 4.500 μετοχές ο καθένας, (γ) στην τρίτη κατηγορία κατά ανώτατο όριο 3.500 μετοχές ο καθένας, (δ) στην τέταρτη κατηγορία κατά ανώτατο όριο 2.750 μετοχές ο καθένας, (ε) στην πέμπτη κατηγορία κατά ανώτατο όριο 500 μετοχές ο καθένας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v