Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Στα 425 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου

Στα 425 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος τζίρος του Ομίλου Info-Quest στο 2001 και στα 11 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα κέρδη. Οι πωλήσεις της μητρικής έφτασαν στα 293 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στα 5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στη γ.σ. θα προταθεί η μη διανομή μερίσματος.

Info-Quest: Στα 425 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου
Στα 425 εκατ. ευρώ (145 δισ. δρχ.) ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Info-Quest στο 2001, ενώ οι πωλήσεις της μητρικής υπερέβησαν τα 293 εκατ. ευρώ (100 δισ. δρχ.). Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων εκτιμώνται στα 11 εκατ. ευρώ (3,8 δισ. δρχ.), εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ (1,8 δισ. δρχ.) προήλθαν από την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρίας, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑΑ.

Επισημαίνεται ότι η Info-Quest δεν ενοποιεί κατά το 2001 τα οικονομικά αποτελέσματα αρκετών εταιριών που περιλαμβάνονταν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2000 και συνεπώς τα φετινά ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη της δεν είναι συγκρίσιμα με τα περσινά.

Να σημειωθεί ότι το 2000 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 484 εκατ. ευρώ (165 δισ. δρχ.), οι πωλήσεις της μητρικής στα 244 εκατ. ευρώ (83 δισ. δρχ.) και τα κέρδη προ φόρων στα 29 εκατ. ευρώ (10 δισ. δρχ.), εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ (7,4 δισ. δρχ.) προήλθαν από επενδυτική δραστηριότητα.

Η εταιρία, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο των εταιριών που ενοποιούνται το 2001, αύξησε το μερίδιό της στην αγορά πληροφορικής, πετυχαίνοντας ρυθμούς ανάπτυξης των πωλήσεων άνω του 20%. Επιπλέον, εκμεταλλευόμενη την απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, απέκτησε άδειες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και έκτοτε πραγματοποιεί επενδύσεις, αναπτύσσοντας δίκτυα υποδομής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Κατά το 2001 ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η αναδιάρθρωση του Ομίλου με την απορρόφηση της Ergodata και αρκετών μικρότερων εταιριών και εκποιήθηκε μέρος του χαρτοφυλακίου των συμμετοχών. Το κόστος της αναδιάρθρωσης και η διαφορά αποτίμησης του χαρτοφυλακίου στις τρέχουσες τιμές καταχωρίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις του 2001 και έτσι δεν θα μεταφερθούν στις επόμενες οικονομικές χρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας θα προτείνει στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση να μη διανεμηθεί μέρισμα. Πολύ σύντομα η Info-Quest θα αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, έχοντας στόχο την κατάκτηση μεριδίου 5% της ελληνικής αγοράς κινητής τηλεφωνίας έως το 2004, δραστηριότητα που θα βελτιώσει σημαντικά τη μελλοντική λειτουργική κερδοφορία της εταιρίας, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v