Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Media Markt: «Βλέπει» νέο κύκλο συγκέντρωσης στη λιανική ηλεκτρικών

Λελογισμένες επενδύσεις και ένα νέο κατάστημα μετά από πολυετή στάση πραγματοποιεί το δίκτυο λιανικής, το οποίο διαθέτει μερίδιο 11-12% στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικών. Σταθερός τζίρος στα 200 εκατ.ευρώ και ζημιογόνο λειτουργικό αποτέλεσμα για το 2015.

Media Markt: «Βλέπει» νέο κύκλο συγκέντρωσης στη λιανική ηλεκτρικών

Το πρώτο της κατάστημα μετά από 5,5 χρόνια εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες η αλυσίδα ηλεκτρικών Media Markt, θυγατρική του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου, σηματοδοτώντας την ενεργοποίηση της σε μια αγορά, η οποία αν και φθίνει, εμφανίζει ευκαιρίες προσάρτησης μεριδίων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αλυσίδας, κ.Δ.Κατραβά, η αλυσίδα διατηρεί σταθερά τη δεύτερη θέση στην ελληνική λιανική αγορά ηλεκτρικών και προσβλέπει σε περαιτέρω ενίσχυση μεριδίων, όσο η κρίση αποδυναμώνει τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς. «Έχουν συντελεστεί μεγάλες αλλαγές στη λιανική και σε κλάδους μεγαλύτερου μεγέθους όπως π.χ. στα σούπερ μάρκετ» ανάφερε ο κ.Κατραβάς, σημειώνοντας πως η συγκέντρωση μεριδίων συνεχίζεται.

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται η αλυσίδα Media Markt να κινηθεί επιθετικά προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρώντας σε εξαγορές, συγχωνεύσεις ή ενσωμάτωση καταστημάτων άλλων δικτύων, ξεκαθάρισε πως δεν είναι αυτή η πρόθεση. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι η διοίκηση παρακολουθεί τις εξελίξεις προκειμένου να διεκδικήσει τα μερίδια κατανάλωσης.

Η αλυσίδα στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξη των 200 εκατ.ευρώ περίπου, σταθερό σε σχέση με το 2014, αλλά παραμένει ζημιογόνα σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας. Σύμφωνα με τον κ.Κατραβά, στη μεθεπόμενη χρήση της αλυσίδας εκτιμάται ότι σε επίπεδο EBITDA θα καταστεί κερδοφόρα.

Σε ότι αφορά τη νέα επένδυση ύψους 1 εκατ.ευρώ αυτή αφορά σε κατάστημα 1.500 τμ. στην Αγία Παρασκευή, και αποτελεί τον εκφραστή ενός νέου μοντέλου καταστημάτων του δικτύου, το οποίο έως σήμερα εδράζεται σε σημεία με μεγαλύτερο εμβαδόν. Ενδέχεται δε να αποτελέσει πιλότο για την επέκταση της Media Markt και σε νέα σημεία. Σημειώνεται ότι το νέο κατάστημα είναι το ενδέκατο της αλυσίδας, η οποία διαθέτει παρουσία με επτά καταστήματα στην Αθήνα, και σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής προσφέρει ορισμένες καινοτομίες. Όπως είναι, για παράδειγμα, η υπηρεσία "Stop & Go", που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα είναι διαθέσιμη από το νέο κατάστημα της εταιρίας. Μέσω της υπηρεσίας ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να κάνει την παραγγελία του online στο site mediamarkt.gr και μετά να επισκεφθεί με το αυτοκίνητό του το σημείο με την ειδική σήμανση και να παραλάβει τα προϊόντα που παρήγγειλε απευθείας στο αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειαστεί να μπει στο κατάστημα. Επίσης, οι τιμές των προϊόντων ενεργοποιούνται μέσω πλατφόρμας electronic pricing, δηλαδή με ηλεκτρονικά ταμπελάκια τιμών τα οποία επικοινωνούν online με τα ταμεία ώστε όποια τιμή βλέπει ο χρήστης, αυτή και να πληρώνει. Επιπλέον, ο νέος χώρος της Media Markt διαθέτει και multichannel terminals.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v