Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαίνια έκθεσης για την ΔΕΗ και την ιστορία της

Η ΔΕΗ ανοίγει στο ευρύτερο κοινό ένα από τα εμβληματικά βιομηχανικά μνημεία της, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Νέου Φαλήρου, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1986.

Εγκαίνια έκθεσης για την ΔΕΗ και την ιστορία της

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 19:00 τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης «Βιομηχανική Κληρονομιά στην Ελλάδα, 1980- 2015. Διάσωση - Έρευνα - Εκπαίδευση» και της αφιερωματικής «Η ΔΕΗ και η ιστορία της» στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου στο κτήριο «Τ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τις εκθέσεις αυτές, η ΔEH ανοίγει στο ευρύτερο κοινό ένα από τα εμβληματικά βιομηχανικά μνημεία της, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Νέου Φαλήρου, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το 1986.

Την εκδήλωση των εγκαινίων, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη, χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ Ελένη Μαΐστρου, η Καθηγήτρια ΕΜΠ και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών) Σοφία Αυγερινού-Κολώνια και ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος TICCIH (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς) Νίκος Μπελαβίλας. Επίσης παρευρέθηκαν η Βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά Στυλιανός Γαϊτανάρος, ο Πρόεδρος και Αναπληρωτής ΔΝΣ του ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ο ΔΝΣ του ΑΔΜΗΕ Α.Ε, Ιωάννης Μπλάνας , ο Πρόεδρος και ΔΝΣ του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Νικόλαος Χατζηαργυρίου, μέλη των Δ.Σ. και στελέχη των εταιρειών του Ομίλου ΔEH, παλαιά στελέχη της ΔEH, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων-μουσείων και ιστορικών αρχείων, πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην κεντρική ομιλία του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Μανόλης Παναγιωτάκης, αναφέρθηκε στην ιστορία του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου και του κτηρίου «Τ» –του υποσταθμού δηλαδή που ηλεκτροδοτούσε τον παρακείμενο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο– το οποίο φιλοξενεί τις δύο εκθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v