Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Βγενόπουλος: ”Τιμώ τον Δ. Δασκαλόπουλο”

Την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Δ. Δασκαλόπουλου και στις επιλογές του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος σχολιάζοντας την αποχώρηση του πρώτου από τη διοίκηση της Vivartia.

Α. Βγενόπουλος: ”Τιμώ τον Δ. Δασκαλόπουλο”
Την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Δ. Δασκαλόπουλου και στις επιλογές του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της MIG κ. Α. Βγενόπουλος σχολιάζοντας την αποχώρηση του πρώτου από τη διοίκηση της Vivartia. Όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος, η Vivartia θα προχωρήσει σε μια νέα περίοδο έντονης και ταχείας ανάπτυξης.

Η δήλωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

”Τιμώ τον κ. Δ. Δασκαλόπουλο για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Vivartia και σέβομαι τις απόψεις του. Τον ευχαριστώ για την επιλογή του να παραδώσει στη MIG τον έλεγχο της εταιρίας και είμαι βέβαιος ότι αυτή η επιλογή του θα δικαιωθεί προς όφελος των εργαζομένων και των συνεργατών της Vivartia, των μετόχων της αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

Αυτή την περίοδο η διοικητική ομάδα της Vivartia υπό την ηγεσία του κ. Σ. Θεοδωρόπουλου επεξεργάζεται το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας το οποίο και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Με την απόλυτη στήριξη και συνεργασία μας ο κ. Σ. Θεοδωρόπουλος, η διοικητική του ομάδα και όλα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην εταιρία θα προχωρήσουν σε μια νέα περίοδο έντονης και ταχείας ανάπτυξης της Vivartia με στόχο να καταστεί μία από τις μεγαλύτερες ομοειδείς εταιρίες στον κόσμο”.

*** Παραμένει σύσσωμη η διοικητική ομάδα

Τη διαβεβαίωση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος παραμένει στη θέση του, πλαισιωμένος από τη διοικητική ομάδα, παρείχε σήμερα μέσω ανακοίνωσής της η εταιρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Vivartia έχει ως εξής:

”Η Vivartia επιθυμεί να ενημερώσει τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό τα εξής:

1. Ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος παραμένει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας με βασικό στόχο την υλοποίηση του νέου τετραετούς επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας που θα ανακοινωθεί σύντομα.

2. Όλη η διοικητική ομάδα της Vivartia, δηλ. οι κ. Αθ. Γιαννακάκος (γενικός δ/ντής του κλάδου γαλακτοκομικών και ποτών), Π. Οικονόμου (οικονομικός δ/ντής του ομίλου), Σ. Σεϊμανίδης (γενικός δ/ντής του κλάδου εστίασης και ψυχαγωγίας), Δ. Τακάς (γενικός δ/ντής του κλάδου κατεψυγμένων) και Μ. Τριανταφύλλου (γενικός δ/ντής του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών) παραμένουν και πλαισιώνουν τον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο δ/νων σύμβουλος της Vivartia κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Εκφράζω τη λύπη όλων μας για την απόφαση του κ. Δ. Δασκαλόπουλου να αποχωρήσει από την εταιρία καθώς και τις αυτονόητες θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη για την προσφορά του σε αυτή. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις νέες του επιλογές”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες 11 Οκτωβρίου ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου και του Δ.Σ. της Vivartia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του -μη εκτελεστικού- προέδρου της Vivartia θα τοποθετηθεί ο κ. Ντ. Μαλαματίνας, ενώ ενισχυμένες θα είναι εφεξής οι αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών ύστερα από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε χθες την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Vivartia μέχρι να δημοσιοποιηθούν σαφή και επαρκή στοιχεία του νέου business plan.

**** Κεφαλαιαγορά: Διευκρινίσεις για αναστολή διαπραγμάτευσης

Αναφορικά με την απόφαση για προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Vivartia ΑΒΕΕ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διευκρινίζει τα ακόλουθα:

”Η Marfin Investment Group (μέτοχος της εταιρίας Vivartia κατά 91,47%) ανακοίνωσε την κατάρτιση νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Vivartia την επόμενη ημέρα από τη λήξη της δημόσιας πρότασης που είχε απευθύνει για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της προαναφερθείσας εταιρίας. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα αναφερόμενα στο πληροφοριακό δελτίο της εν λόγω δημόσιας πρότασης και δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την ορθή και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Πέραν της ελλιπούς πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, συνεκτιμήθηκε η πολύ περιορισμένη διασπορά των μετοχών της εταιρίας Vivartia, όπως αυτή προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης”.

*** Η δήλωση του Δ. Δασκαλόπουλου

”Με την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της Marfin Investment Group ολοκληρώθηκε και τυπικά η μετάβαση της Vivartia στο νέο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και ο κύκλος της δικής μου προσφοράς στη δημιουργία και ανάπτυξη της Vivartia. Ανακοινώνω, λοιπόν, σήμερα την αποχώρησή μου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και από τη θέση μου ως προέδρου του.

Η νέα ιδιοκτησία καλείται να διαμορφώσει το δικό της επιχειρησιακό σχέδιο αναλαμβάνοντας την ευθύνη του δικού της οράματος και των δικών της αντιλήψεων και πρακτικών.

Ζήτησα προσωπικά από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της διοίκησης και από τα βασικά στελέχη της Vivartia να συνεχίσουν να συμβάλλουν στο μέλλον της εταιρίας.

Απευθύνω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους της Vivartia για τη δημιουργική τους συνεργασία και προσφορά και εκφράζω την πίστη μου στη δυναμική τους, καθώς και στη δυναμική των προϊόντων που μαζί δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια”.

----Βιογραφικό του κ. Δ. Μαλαματίνα

Ο κ. Μαλαματίνας σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο ROOSEVELT (Σικάγο) και είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Graduate School of Business του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Burger King Corporation και της Smirnoff Vodka, πρόεδρος και ιδρυτικός διευθύνων σύμβουλος της Priceline Europe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pepsi Cola Italy, διευθύνων σύμβουλος της Μetaxa Distillers, πρόεδρος της IDV (Ασία – Ειρηνικός) Τμήμα Ποτών (σήμερα τμήμα της Diageo Plc.), συν διευθύνων σύμβουλος της Marfin Bank ΑΤΕ και κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Procter & Gamble International, όπου άρχισε την καριέρα του.

Σήμερα είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος της Metro International (της μεγαλύτερης παγκοσμίως διεθνούς εφημερίδας), ιδρυτής και πρόεδρος της PHILOX LTD. (1η πανευρωπαϊκή διαδικτυακή φοιτητική κοινότητα) και διατελεί μη εκτελεστικός μέλος Δ.Σ. στις εταιρίες SSP Group Ltd., Saxo Bank, Sbarro Inc., Midocean Partners, MCB Plc. και CELIO Group Ltd.

O κ. Μαλαματίνας έχει επίσης διατελέσει διευθυντής στα διοικητικά συμβούλια των εταιριών Diageo Plc., Reyters Plc., Alltracel Plc., Priceline Europe Ltd. και IRF European Finance Investment Ltd. Υπήρξε ένας από τους πέντε ιδρυτές του US President Clinton’s Welfare to Work Reform Initiative και σήμερα είναι σύμβουλος της HRH πριγκίπισσας Haya σε θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητές της στην FEI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιππασίας).

Ο κ. Μαλαματίνας υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της MIG από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως τον Ιανουάριο του 2004, οπότε παραιτήθηκε, επανερχόμενος ως μέλος του Δ.Σ. για μία δεύτερη θητεία λίγους μήνες αργότερα (από τον Μάρτιο του 2004 έως και σήμερα).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v