Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιστοποιήθηκε ο Απολογισμός ΕΚΕ του ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι ο Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για το 2006 πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές ”G3” του παγκόσμιου δικτύου Global Reporting Initiative (GRI).

Πιστοποιήθηκε ο Απολογισμός ΕΚΕ του ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ότι ο Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για το 2006 πιστοποιήθηκε σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές ”G3” του παγκόσμιου δικτύου Global Reporting Initiative (GRI).

Πρόκειται για μια σημαντική αναγνώριση, καθώς ο ΟΤΕ αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που εφαρμόζει με επιτυχία τις αρχές ”G3” του δικτύου GRI για την έκδοση του κοινωνικού του απολογισμού.

Ο απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΤΕ δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2007, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του. Μετά από σχετικό έλεγχο του GRI, ο Απολογισμός ΕΚΕ του ΟΤΕ πιστοποιήθηκε ότι πληρεί σε επίπεδο C την κλίμακα ”G3” των κατευθυντηρίων αρχών του GRI.

Το GRI είναι ένα δίκτυο διεθνούς εμβέλειας, που ξεκίνησε τη δράση του το 1997. Εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο συμβάλλουν στον καθορισμό και την εξέλιξη του πλέον αναγνωρισμένου και κατοχυρωμένου πλαισίου αρχών για θέματα εταιρικής υπευθυνότητας. Το 2006 οι θεμελιώδεις κατευθυντήριες αρχές του GRI έφθασαν στο τρίτο στάδιο εξέλιξής τους, τις λεγόμενες αρχές ”G3”.

Οι επιδόσεις μιας εταιρείας -όσον αφορά στις δράσεις με κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο- αξιολογούνται και ελέγχονται με βάση το παραπάνω πλαίσιο αρχών του GRI. Επιπλέον, το δίκτυο GRI βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ αναγνωρίζεται και από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Μέχρι σήμερα πάνω από 1000 οργανισμοί και πολυεθνικές επιχειρήσεις διεθνώς έχουν ανακοινώσει την οικειοθελή υιοθέτηση των αρχών του GRI.

Με αφορμή την επιτυχή εναρμόνιση με τις αρχές ”G3”, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΤΕ, κα Ντέπη Τζιμέα, δήλωσε: ”Στον ΟΤΕ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του επιχειρησιακού σχεδίου του. Η Διοίκηση του ΟΤΕ αναγνωρίζει τη σημασία των διεθνών προτύπων εταιρικής υπευθυνότητας και την ανάγκη εφαρμογής τους στον ετήσιο απολογισμό δράσης της, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αρχές του διαλόγου, της διαφάνειας και της υπευθυνότητας. Η πιστοποίηση του απολογισμού μας ΕΚΕ 2006 με βάση τις αρχές ”G3” σηματοδοτεί τη δέσμευση όλης της εταιρείας να συστηματοποιήσουμε τις δράσεις ΕΚΕ, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός ευέλικτου και δυναμικού οργανισμού που ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα του ολοένα και αυξανόμενου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v