Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Άδεια τυχερών παιχνιδίων στην Αυστραλία

Άδεια για στιγμιαία λαχεία και αριθμοπαιγνίδια στην Αυστραλία κέρδισε η Intralot, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τηλεγράφημα της ”Thomson Financial News”. Οι νέες άδειες θα ισχύσουν από τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου.

Intralot: Άδεια τυχερών παιχνιδίων στην Αυστραλία
Άδεια για στιγμιαία λαχεία και αριθμοπαιγνίδια στην Αυστραλία κέρδισε η Intralot, σύμφωνα με όσα μετέδωσε τηλεγράφημα της ”Thomson Financial News”.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τις υπόλοιπες άδειες τυχερών παιχνιδιών στη χώρα κέρδισε η Tattersall’s Ltd. έως το 2018.

Οι νέες άδειες θα ισχύσουν από τον Ιούλιο του επόμενου χρόνου, ενώ σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, από τις άδειες αυτές θα συγκεντρωθεί ποσό που θα ξεπερνά τα 3 δισ. δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για τη χρηματοδότηση υπηρεσιών υγείας.

------- H ανακοίνωση της Intralot

Η INTRALOT, η ηγέτιδα εταιρία του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αγορά της Αυστραλίας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης της Πολιτείας της Βικτόρια να καταργήσει το μονοπώλιο της άδειας διεξαγωγής παιχνιδιών, ύστερα από 54 χρόνια.

Ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, η θυγατρική της εταιρίας, INTRALOT Australia Pty Ltd, κέρδισε την 10ετή άδεια για τη διεξαγωγή μιας σειράς από αριθμοπαιχνίδια και στιγμιαία λαχεία στην πολιτεία της Βικτόριας. Ο τωρινός διοργανωτής θα εξακολουθήσει να διεξάγει τα υπάρχοντα παιχνίδια λοταρίας, τα οποία διεξάγονται σε συνεργασία και με άλλες πολιτείες.

Η INTRALOT αναμένεται να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην τοπική αγορά τυχερών παιχνιδιών με το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που έχει καταρτίσει το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις για νέα προϊόντα και κανάλια διανομής με στόχο την προσφορά περισσότερων εναλλακτικών στους παίκτες της Βικτόριας.

Η συμβολή της INTRALOT στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας θα γίνει πράξη και μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων των εν λόγων παιχνιδιών.

Η συνολική επένδυση για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 12 εκ. δολάρια Αυστραλίας. Η INTRALOT πρόκειται να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων σε πάνω από 1.000 σημεία. Η έναρξη της λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου 2008 και η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Οι πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών υπό το μονοπωλιακό καθεστώς έφταναν περί τα 1,2 δις Αυστραλιανά δολάρια το χρόνο. Με τη νέα δομή της τοπικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ.

Ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας της Βικτόριας, κος John Brumby έκανε την εξής δήλωση: ”Θεωρούμε ότι ο υγιής ανταγωνισμός θα αποφέρει περισσότερα οφέλη στην Πολιτεία της Βικτόριας τα επόμενα 10 χρόνια, σε σύγκριση με ένα μονοπωλιακό καθεστώς”.

Ο Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών, κος Tony Robinson, δήλωσε: ”Οι εξελίξεις στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών ωφελούν τους πολίτες μας, ενισχύουν την πολυφωνία στην επιχειρηματικότητα, εντείνουν τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά και προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις για την αδιάκοπτη κι εύκολη πρόσβαση στα τυχερά παιχνίδια”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κος Κων/νος Αντωνόπουλος, δήλωσε: ”Η ανάληψη αυτού του σημαντικού έργου στην Βικτόρια της Αυστραλίας θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την εταιρία μας όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η διεθνής εμπειρία και καταξίωση της INTRALOT στο διεθνή κλάδο των τυχερών παιχνιδιών αποτελεί την πιο αξιόπιστη εγγύηση για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Πολιτειακή Κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη αγορά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v