Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Τι ”απαντά” για business plan της Vivartia

Διευκρινίσεις για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Vivartia, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, παραθέτει η MIG σε σχετική ανακοίνωση. Τι αναφέρει για το private placement.

MIG: Τι ”απαντά” για business plan της Vivartia
Διευκρινίσεις για το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της Vivartia, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, παραθέτει η MIG σε σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, σε σχέση με την ανακοίνωση της 9ης Οκτωβρίου η MIG διεκρινίζει τα κάτωθι:

α. Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας βρίσκεται υπό επεξεργασία και θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με την ανακοίνωσή μας. Όταν ολοκληρωθεί θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες εποπτικές αρχές και θα επισημανθεί η διαφοροποίησή του από το επιχειρηματικό σχέδιο που ίσχυε μέχρι την απόκτηση του ελέγχου της VIVARTIA από την εταιρία μας.

β. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή μας ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Το ίδιο ισχύει και για την τιμή διάθεσης η οποία, όπως έχουμε επισημάνει, εφόσον το private placement ολοκληρωθεί επιτυχώς, θα είναι ανώτερη των 25 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία αλληλογραφία ή διαπραγμάτευση με πρόσωπα, στρατηγικούς ή θεσμικούς επενδυτές, που θα συμμετάσχουν στο private placement. Σύμφωνα με την πρακτική της αγοράς, κατά τη διάρκεια του private placement θα αποταθούμε μέσω επενδυτικής τράπεζας συμβούλου σε έναν μεγάλο αριθμό στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι και θα πάρουν την απόφασή τους επί τη βάσει του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας που τότε θα έχει ανακοινωθεί.

Είναι γνωστό ότι οι παρεμφερείς εξαγγελίες του ομίλου μας για αυξήσεις κεφαλαίου και ιδιωτικές τοποθετήσεις έχουν γίνει πάντα με τη δέουσα σοβαρότητα και με επαγγελματισμό κι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι παράγοντες της αγοράς επιθυμούν μια τόσο σοβαρή και αξιόλογη εταιρία όπως η Vivartia να παραμείνει εισηγμένη προς όφελος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v