Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η συζήτηση Eurobank, Alpha με ΚΚR

Αισιοδοξία για συμφωνία εντός διμήνου μεταξύ τραπεζών και private equity fund. Πως θα λειτουργήσει η μικτή εταιρεία. Η ανάθεση διαχείρισης προβληματικών δανείων βιώσιμων εταιρειών και η υποχρέωση του KKR να βάλει μετρητά για αναδιαρθρώσεις.

Σε εξέλιξη η συζήτηση Eurobank, Alpha με ΚΚR

Την αισιοδοξία ότι σε βάθος διμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Eurobank, Alpha Bank και του private equity fund KKR για τη δημιουργία της πρώτης μικτής εταιρείας που θα διαχειρίζεται προβληματικά δάνεια επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν κριθεί βιώσιμες διατυπώνουν στελέχη των δύο τραπεζών.

Όπως έχει γράψει η στήλη Χαμαιλέων, Eurobank και Alpha Bank συζητούν εδώ και μήνες με το KKR για την πιλοτική ανάθεση διαχείρισης συγκεκριμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων από εγχώριες επιχειρήσεις.

Με βάση τα όσα διαρρέονται, τα δάνεια θα παραμείνουν στον ισολογισμό των τραπεζών και το private equity θα αναλάβει τη διαχείρισή τους μέσω εταιρείας που θα έχει λάβει τη σχετική άδεια servicing από την ΤτΕ.

Αν οι συζητήσεις μεταξύ τραπεζών και KKR ευοδωθούν, η εταιρεία διαχείρισης θα έχει τη δυνατότητα να χορηγεί την απαραίτητη ρευστότητα για να τρέξει η αναδιάρθρωση δανείων. Τα απαιτούμενα κεφάλαια θα τα συνεισφέρει το private equity fund.

Σύμφωνα με στελέχη των τραπεζών το ύψος των δανείων που θα μεταβιβαστούν στην νέα εταιρεία διαχείρισης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Είναι σίγουρο όμως ότι θα είναι υπερήμερα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων που κρίνονται βιώσιμες και στις οποίες οι δύο τράπεζες έχουν σημαντική έκθεση.

Προφανώς θα υπάρχουν προκαθορισμένοι στόχοι απόδοσης, βάσει των οποίων θα προσδιορίζονται και success fees πέραν των εξόδων διαχείρισης που θα χρεώνει η εταιρεία.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v