Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επιχειρηματίας της Χρονιάς» ο Γ. Κουτσολιούτσος

Ο κ. Κουτσολιούτσος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 60 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2016 στο Μόντε Κάρλο (Monte Carlo).

«Επιχειρηματίας της Χρονιάς» ο Γ. Κουτσολιούτσος

Έλληνας «Eπιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2015 αναδείχθηκε o Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Folli Follie, στον διαγωνισμό της EY Ελλάδας.

Ο κ. Κουτσολιούτσος, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα διαγωνιστεί με τους νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 60 περίπου χώρες, στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού, για τον τίτλο του «World Entrepreneur Of The Year» που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2016 στο Μόντε Κάρλο (Monte Carlo).

«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στην ελληνική κοινωνία και να αναδείξουμε τον πρωταρχικό ρόλο της επιχειρηματικότητας, στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι μια κοινωνία επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο μέσα από ένα ισχυρό πλαίσιο αρχών και κανόνων που ενισχύουν το κράτος δικαίου, την αριστεία, την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα και το επιχειρείν.

Οφείλουμε να συμβάλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν στην επιχειρηματικότητα να προκαλέσει ένα αναπτυξιακό άλμα στη χώρα. Σε μια επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον υγιή ανταγωνισμό, στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία, τερματίζοντας το φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της μιζέριας και της ανεργίας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδας Πάνος Παπάζογλου.

Από την πλευρά του, ο νικητής του διαγωνισμού κ. Κουτσολιούτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάκριση και επεσήμανε ότι θα εκπροσωπήσει «επάξια την Ελλάδα και όλους τους συνυποψηφίους, ώστε να έχει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει».

Ο κ. Κουτσολιούτσος αναφέρθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει ο Όμιλος Folli Follie, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Εκτίμησε ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες και βοηθά τους επιχειρηματίες να δουν διαφορετικά το μέλλον. Ωστόσο επεσήμανε ότι αναγκαίο είναι η επιχειρηματικότητα να έχει την ελευθερία να δημιουργήσει και να αναδείξει ιδέες που θα κάνουν όλη τη χώρα υπερήφανη.

Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Folli Follie, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος, κερδίζει συνεχώς μερίδιο, ενισχύει την εξωστρέφειά της, διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της και αυξάνει τον αριθμό των εργαζομένων. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κουτσολιούτσος και συνέχισε:

«Μένουμε στην Ελλάδα. Είμαστε πατριώτες και δεν θα μας δείτε να φεύγουμε από τη χώρα». Παράλληλα εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παρουσιάσει καλύτερα μεγέθη στο μέλλον. Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί γρήγορα το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Στo πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραβεύτηκαν και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών μετά από απόφαση της 9μελούς Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

- Ο Νικόλαος Γουλής, Διευθύνων Σύμβουλος, e-Travel Α.Ε. (pamediakopes.gr), έλαβε το βραβείο «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας»

- Ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, FF Group (Folli Follie Group), έλαβε το βραβείο «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας»

- Ο Ιωάννης Τσερέπας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Lariplast Α.Ε.Β.Ε., έλαβε το βραβείο «Δυναμικά αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας»

- Η Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε., έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v