Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση 8,53% στα κέρδη εξαμήνου

Αύξηση κατά 8,53% στα προ φόρων κέρδη και 23,1% στο κύκλο εργασιών, σημείωσε το α’ εξάμηνο του 2002 η ΚΡΙ-ΚΡΙ, η οποία έλαβε στις 29/8, την έγκριση της Κεφαλαιαγοράς για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Αύξηση 8,53% στα κέρδη εξαμήνου
Με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της βιομηχανίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, για την επικείμενη εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) με δημόσια εγγραφή.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ΚΡΙ-ΚΡΙ ανήλθε σε 8,315 εκατ.ευρώ το α’ εξάμηνο του 2002 έναντι 6,756 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση κατά 23,1%.

Το περιθώριο καθαρού κέρδους αυξήθηκε κατά 18,12%, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία συμπιέζονται οι δείκτες αποδόσεων των πωλήσεων.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,53% και ανήλθαν σε 1,507 εκατ. ευρώ, από 1,388 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η ρευστότητα της εταιρίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στο 1,89 δείκτης πολλαπλάσιος των αντίστοιχων ομοειδών επιχειρήσεων.

Με βάση την πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου η διοίκηση της ΚΡΙ-ΚΡΙ εκτιμά ότι τα τελικά αποτελέσματα θα είναι σημαντικά αυξημένα ως προς αυτά του 2001.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα η ΚΡΙ-ΚΡΙ διαθέτει πανελλήνιο δίκτυο πωλήσεων τόσο στο παγωτό όσο και στο γιαούρτι.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε συνέχεια της επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρίας στις Βαλκανικές χώρες, φέτος τα προϊόντα της ΚΡΙ-ΚΡΙ πωλούνται και στην περιοχή του Κοσσόβου, ενώ ήδη πραγματοποιούνται διερευνητικές επαφές για την επέκταση του δικτύου και στις γειτονικές χώρες της Σερβίας και της Βοσνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v