Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Τράπεζα: Οφελος 330-340 εκατ. από φθηνή ρευστότητα-εθελουσία

Σημαντικό το κλείσιμο της αξιολόγησης για την τράπεζα. Πωλήσεις θυγατρικών σύμφωνα με το capital plan ετοιμάζει η διοίκηση. Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη.

Εθνική Τράπεζα: Οφελος 330-340 εκατ. από φθηνή ρευστότητα-εθελουσία

Το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να επιφέρει πολλαπλό όφελος στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, με αιχμή την εντυπωσιακή ώθηση της κερδοφορίας για την οικονομική χρήση του 2016. Τα στελέχη της διοίκησης, στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή τα αποτελέσματα 2015, τόνισαν ότι το συνολικό όφελος στο μέτωπο του κόστους, τόσο από τη μείωση του προσωπικού μέσω της εθελούσιας εξόδου όσο και από την πρόσβαση στη φθηνή ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να διαμορφωθεί στα 330-340 εκατ. ευρώ. 

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της Finansbank αναμένεται, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και η αποπληρωμή των Cocos προς το τέλος του τρίτου τριμήνου, εφόσον προηγηθούν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Στο μέτωπο των υπόλοιπων θυγατρικών στις αγορές της Νοτιανατολικής Ευρώπης, η διοίκηση της τράπεζας επεσήμανε ότι θα υπάρξουν πωλήσεις σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του capital plan, ωστόσο απέφυγαν προσώρας να δώσουν λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v