Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τη MPB το 1/3 των συναλλαγών στο ΧΑΚ

Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Λαϊκή Επενδυτική και CLR Capital θα έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 160 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά, ο όμιλος Marfin Polular Bank θα ελέγχει ποσοστό πέραν του 35% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ΧΑΚ, σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch.

Από τη MPB το 1/3 των συναλλαγών στο ΧΑΚ
Το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση των Λαϊκή Επενδυτική και CLR Capital θα έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 160 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά, ο όμιλος Marfin Polular Bank θα ελέγχει ποσοστό πέραν του 35% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ΧΑΚ, σύμφωνα με το κυπριακό site Stockwatch.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης της Λαϊκής Επενδυτικής με απορρόφηση της CLR Capital, με στόχο τη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού ομίλου στην Κύπρο που θα ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 160 εκ. ευρώ. Η συγχώνευση των εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της Marfin CLR.

Παράλληλα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συγχώνευση των χρηματιστηριακών εταιρειών των δύο Ομίλων, δηλαδή της Λαϊκής Χρηματιστηριακής, της CLR Securities & Financial Services Ltd και της Egnatia Financial Services (Cyprus).

Όπως αναφέρει το κυπριακό site, το νέο σχήμα που θα προκύψει από τους παραπάνω εταιρικούς μετασχηματισμούς προβλέπεται να είναι ο μεγαλύτερος παροχέας επενδυτικών υπηρεσιών στη Κύπρο.

Η επικείμενη συγχώνευση της Λαϊκής Επενδυτικής με τη CLR αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το χρηματιστηριακό χάρτη, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των συναλλαγών του ΧΑΚ θα γίνεται από ΕΠΕΥ, οι οποίες είναι θυγατρικές της Marfin Popular.

Συνολικά, το πρώτο επτάμηνο του 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΧΑΚ, η Λαϊκή Επενδυτική είχε μερίδιο αγοράς 10,17%, η Egnatia 8,17% και η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος 3,33%. Όσον αφορά τη CLR, είχε το 14,23% της συνολικής ”πίτας” των 4,43 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το Stockwatch, αυτό δείχνει ότι σε περίπτωση θετικής κατάληξης του deal LI – CLR, ο Όμιλος MPB θα ελέγχει ποσοστό πέραν του 35% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές του ΧΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v