Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των Marfin Investment Group (MIG) και Marfin Popular Bank, θυγατρική της οποίας στην Ελλάδα είναι η Marfin Egnatia Bank. Στόχος του τριετούς προγράμματος, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον.

Marfin: Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανακοίνωσαν οι διοικήσεις των Marfin Investment Group (MIG) και Marfin Popular Bank, θυγατρική της οποίας στην Ελλάδα είναι η Marfin Egnatia Bank.

Στόχος του τριετούς προγράμματος, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον.

Οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί καλύπτουν ευρύτατο φάσμα πρωτοβουλιών οι οποίες στοχεύουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην αποκατάσταση με τρόπο μόνιμο και ουσιαστικό περιοχών της χώρας που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές καθώς και την άμεση αρωγή σε ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη, κυρίως στα παιδιά με ειδικές ανάγκες στους νέους που χαίρονται τη ζωή με αθλητισμό στις γειτονιές, αλλά και σε άτομα που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας και δεν διαθέτουν τα αντίστοιχα οικονομικά μέσα.

Η συνολική δαπάνη για το τριετές Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2007 - 2010 υπερβαίνει τα 30 εκατ ευρώ. Από αυτά, 10 εκατ ευρώ θα καταβληθούν από την Marfin Investment Group (MIG), 10 εκατ. ευρώ από την Marfin Egnatia Bank και 10 εκατ ευρώ από μεγάλους μετόχους του Ομίλου που δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος η εφαρμογή του οποίου αρχίζει άμεσα είναι οι ακόλουθοι:

Α. Προστασία Δασών

Πάρνηθα: Διαμορφώνεται τριετές πρόγραμμα ενίσχυσης της αναβάθμισης και προστασίας της Πάρνηθας, σε συνεργασία με τον κρατικό ”Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας”. Οι εταιρείες του ομίλου Marfin, θα χρηματοδοτήσουν με 10 εκατ ευρώ τριετές πρόγραμμα προστασίας του Εθνικού Δρυμού καθώς και του κτήματος Τατοΐου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα αναδάσωσης, φύλαξη του Δρυμού, κατασκευή δεξαμενών, πυροφυλακίων, μετεωρολογικό σταθμό, καθώς και την προμήθεια των αναγκαίων πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων. Παράλληλα δημιουργείται εκτροφείο ελαφιών και ζαρκαδιών ενώ θα εφαρμοστεί πρωτοποριακή μελέτη διαχείρισης επισκεπτών του Δρυμού, διέλευσης αυτοκινήτων, επισκέψεις σχολείων, επιστημονική έρευνα και άλλων εκδηλώσεων δασικής αναψυχής.

Πάρνωνας: Το οικοσύστημα του Πάρνωνα αποτελείται από πολλές περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000. Σε συνεργασία με το τοπικό Δασαρχείο θα εκτελεστούν έργα προστασίας στα οποία θα δαπανηθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μαίναλο: Οι Δήμοι Λεβιδίου, Βυτίνας και Φαλάνθου στα όρια των οποίων βρίσκεται ένα από τα ελάχιστα πλέον δάση ελάτης στην Πελοπόννησο, θα ενισχυθούν με πυροσβεστικά οχήματα. Στόχος να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά οποιοσδήποτε μελλοντικός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Β. Αποκατάσταση ζημιών

Ελαιώνας ονομασίας προελεύσεως: Οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο κατέστρεψαν μεγάλο μέρος από τον ελαιώνα της περιοχής που αποτελεί πηγή ζωής για τον πληθυσμό, πολύτιμο κεφάλαιο για τον τόπο. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 4 εκατομμύρια ελαιόδεντρα τα οποία θα αντικατασταθούν με δενδρύλλια υψηλής ποιότητας.

Η πρωτοβουλία της Marfin καταλήγει στην ενίσχυση της προσφοράς σε παραγωγούς των νομών Ηλείας, Mεσσηνίας και Λακωνίας των δέντρων που κάηκαν τα οποία θα αντικατασταθούν με δενδρύλλια εξασφαλισμένης ποιότητας αλλά ποικιλίας ώστε να ενισχυθούν οι ποιότητες ονομασίας προελεύσεως.

Σε κοινοπραξία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιόλαδου & Ελιάς” (ΕΔΟΕΕ) στην οποία μετέχουν η ΠΑΣΕΓΕΣ, οι συνεταιριστικοί και επιχειρηματικοί φορείς του κλάδου, θα γίνει συστηματική προσπάθεια για την διάσωση του ελαιώνα που κάηκε. Ήδη Επιτροπή Ειδικών έχει ορίσει τις προδιαγραφές των δενδρυλλίων και θα γίνουν διαγωνισμοί για τις παραγγελίες στα φυτώρια. Οι παραγωγοί θα παραλάβουν δωρεάν δέντρα από τις καλύτερες ποικιλίες ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα του ελαιολάδου της περιοχής, για την ερχόμενη δεκαετία.

Παράλληλα οι παραγωγοί θα αποφύγουν τις υπέρογκες δαπάνες στις οποίες θα υποβληθούν εάν δεν υπάρξει κεντρική παρέμβαση. Η δαπάνη, για το τριετές πρόγραμμα αναβάθμισης του Ελαιώνα είναι 15 εκατ ευρώ.

Γ. Αρωγή σε ανθρώπους

Ραδιομαραθώνιος: Μια καταξιωμένη πρωτοβουλία, εθελοντισμού και προσφοράς χάρη στην οποία έχουν υλοποιηθεί 80 έργα σε ιδρύματα περίθαλψης εκπαίδευσης και πρόνοιας παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εφέτος ο Ραδιομαραθώνιος, με το σύνθημα ”Μόνον η αγάπη μπορεί” θα δώσει την ευκαιρία στο ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας, αλλά και στους πελάτες μας να προσφέρουν ότι μπορούν ώστε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και ικανότητες να έχουν ζωή λίγο πιο εύκολη, να απολαύσουν λίγο πιο μεγάλη χαρά.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα μέσα ενημέρωσης για την προθυμία τους να μεταδώσουν το μήνυμα του Ραδιομαραθωνίου. Στα ενημερωτικά κείμενα που θα σας διανεμηθούν αναφέρονται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν καθώς και οι τρόποι που μπορούν να προσφέρουν την συνεισφορά τους όλοι. Θα παρακαλούσα να αγκαλιάσετε την πρωτοβουλία αυτή που δίνει τόσο μεγάλη χαρά σε παιδιά που χρειάζονται την στήριξή μας.

Αθλητισμός στη γειτονιά: Όλοι οι νέοι χρειάζονται την συμπαράστασή μας μας και γι αυτό η τράπεζα Marfin Egnatia Bank ενισχύει αθλητικούς συλλόγους στους οποίους παιδιά και νέοι χαίρονται το αγαπημένο τους άθλημα. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την πρωτοβουλία αυτή, επειδή θέλουμε οι νέοι σε κάθε γειτονιά να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στην χαρά του αθλητισμού που είναι πολλαπλά ευεργετική και αποτρεπτική από επικίνδυνες εκτροπές.

Βοήθεια σε πυρόπληκτους: Εξετάζονται ήδη σχέδια αρωγής σε πυρόπληκτους είτε με την μορφή ανοικοδόμησης κατοικιών είτε και με την οικοδόμηση εγκαταστάσεων που έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες. Ανάλογα και με την πορεία υλοποίησης των κρατικών προγραμμάτων οι εταιρείες μπορούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες. Μεταξύ των σχεδίων που εξετάζονται είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Αρεόπολη Λακωνίας.

Ίδρυμα Υγείας: Έχει αποφασιστεί η δημιουργία ιδρύματος σκοπός του οποίου θα είναι η αρωγή σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος που αντιμετωπίζουν ασθένειες που απαιτούν θεραπείες υψηλής ποιότητας και κόστους.

Η Marfin Investment Group (MIG) και η Marfin Popular Bank μαζί με τους μεγάλους μετόχους τους θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε εθελοντισμό και χρήματα για μια ακόμα καλύτερη κοινωνία, ακόμα καλύτερη Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v