Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Soud Ba΄alawy: Θέμα της MIG η επένδυση στον ΟΤΕ

Το Dubai Group στηρίζει τις επιλογές της διοίκησης της Marfin δήλωσε σήμερα στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Soud Ba΄alawy, διευκρινίζοντας ότι η επένδυση στον ΟΤΕ αφορά αποκλειστικά την MIG. Τι ειπώθηκε για Attica Group, Τρ. Αττικής, τυχερά παιχνίδια, σχέσεις με κυβέρνηση. Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Soud Ba΄alawy: Θέμα της MIG η επένδυση στον ΟΤΕ
Την παρουσίαση του τριετούς προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Marfin ύψους 30 εκατ. ευρώ, αλλά και απαντήσεις-διευκρινήσεις για τα σχέδια και τις κινήσεις των MIG και MPB, έδωσαν οι κ.κ. Saud Ba’ alawy και Ανδρέας Βγενόπουλος σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

”Το Dubai Group στηρίζει τις επιλογές της διοίκησης της Marfin και είναι πολύ ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα συνεργασία με το management τους Ομίλου” δήλωσε ο Soud Ba΄alawy, πρόεδρος της Marfin Popular Bank και εκτελεστικός πρόεδρος του Dubai Group.

*** Σχέσεις με κυβέρνηση και ΟΤΕ

Σε ότι αφορά την τοποθέτηση της MIG στον ΟΤΕ διευκρινίστηκε ότι η επένδυση στον ΟΤΕ αφορά αποκλειστικά την MIG. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ”κύκλωσης” του management σε συνεργασία με άλλους μετόχους.

Η σχέση της Dubai Financial και της MIG με την κυβέρνηση είναι καλές και βασίζονται σε επιχειρησιακά θέματα. Σε ότι αφορά τον ΟΤΕ, η παρουσία της MIG θα είναι υποβοηθητική προς τους κυβερνητικούς στόχους, ενώ ως ενεργός μέτοχος θα προσπαθήσει ώστε ο Οργανισμός να πάει καλύτερα, προς όφελος και της κυβέρνησης και της MIG.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ, A. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ο όμιλος Marfin δεν έχει αγοράσει ούτε μία μετοχή της Cosmote.

*** Attica Group

Η τοποθέτηση της MIG στην Attica Group αποσκοπεί στη δραστηριοποίηση σε δυο πολύ ενδιαφέροντες κλάδους. Πρώτον στο κομμάτι του τουρισμού και δεύτερον στις μεταφορές, πλην της ποντοπόρου ναυτιλίας, όπου υπάρχουν θετικές προσδοκίες στον χώρο της Μεσογείου.

Μέσω της εξαγοράς της Attica Group αποκτάται μια εξαιρετική υποδομή και για άλλες επενδύσεις προς τις κατευθύνσεις αυτές.

*** ΕΧΑΕ - Τράπεζα Αττικής - Τυχερά παιχνίδια

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ούτε για την Τράπεζα Αττικής, ούτε για τον χώρο των τυχερών παιχνιδιών, αλλά ούτε και για τα ΕΧΑΕ, με την MIG να μη διαθέτει ούτε μία μετοχή της τελευταίας.

*** Συγχώνευση με άλλη τράπεζα

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ομίλου της Marfin Popular Bank είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τις τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο, γεγονός που δείχνει ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος πριν οι δραστηριότητες του ομίλου ωριμάσουν.

Αυτό καθιστά λιγότερο αναγκαίο το ενδεχόμενο μιας συγχώνευσης με άλλη τράπεζα, ωστόσο αν προκύψει κάποια περίπτωση αυτή θα εξεταστεί με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων.



*** Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Πρόκειται για το τριετές πρόγραμμα 2007-2010, το οποίο είναι της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 10 εκατ. θα καταβληθούν από την MIG, 10 εκατ. από την Marfin Egnatia Bank και άλλα 10 εκατ. ευρώ από μεγάλους μετόχους του ομίλου, που δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος είναι οι ακόλουθοι:

- Προστασία δασών (10 εκατ. ευρώ για προστασία του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, καθώς και του κτήματος Τατοΐου, 1 εκατ. ευρώ για το οικοσύστημα του Πάρνωνα, άμεση αντιμετώπιση μελλοντικού κινδύνου πυρκαγιάς στο Μέναλο)

- Aποκατάσταση ζημιών (ενίσχυση παραγωγών στην Πελοπόννησο για απόκτηση ελαιοδένδρων με στόχο τη δημιουργία προϊόντων ονομασίας προέλευσης. Κόστος 15 εκατ. ευρώ)

- Aρωγή σε ανθρώπους (ραδιομαραθώνιος, πρόγραμμα αθλητισμού στη γειτονιά, βοήθεια σε πυρόπληκτους, ίδρυμα υγείας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v